tisdag 20 september 2016

Veckans barnboksfråga vecka 38Veckans bokfråga - vecka 38
Det är Barnboksbloggen.se som håller i temat och hon har denna vecka frågat oss följande:

Vad föredrar du – att välja sådana böcker som du vet att du kommer att tycka om eller att läsa varierat för att utmanas i din läsning? 
Föredrar du alltså att läsa en genre du är van vid eller väljer du hellre nya genrer? Gillar du att prova böcker från för dig nya världsdelar eller böcker som handlar om för dig nya ämnen, eller föredrar du det hemtama som du vet är säkra kort? 


Jag gillar att läsa i varierande genrer. Är nog en alläsare. Den bok jag ska läsa ska kännas att det här kommer att bli en aha-upplevelse. Men så misstar man sig också ibland.
Jag läser gärna böcker från andra världsdelar. Alltid är det något man lär sig och får kanske en bättre inblick i deras värld på olika sätt.
Prövar gärna nya ämnen för att utmana mig själv.

Böcker jag läst den senaste tiden har blivit riktiga aha-upplevelser och när en bok blir det, är det svårt att släppa den efteråt. Man tänker på den på olika sätt en lång tid efteråt.

Detta var mitt lilla bidrag för denna vecka.3 kommentarer:

  1. Känner igen mig mycket i det du skriver! Försöker också att variera min läsning och tycker mycket om att läsa böcker som utspelar sig på nya platser :)

    SvaraRadera
  2. Jag försöker också variera mig, men som sagt, ibland blir det fel. A andra sidan blir det ofta mycket bättre också. Ofta har man bara baksidestexten att gå på, och den kan ju stämma väldigt olika bra med innehållet.

    SvaraRadera
  3. Det är kul att variera och framförallt när man hittar nya guldkorn :)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...