lördag 17 juni 2017

BOKTIPS, "När själen får grönska"Bokförlaget Bonnier Fakta har gett ut boken


Författare till dena bok är Eva Robild

Låt naturen bli grön medicin

Att fågelsång, porlande vatten, en viskande skog och en obruten horisont kan ge sinnesro, det vet vi, det känner vi. Nu visar även forskningen ett allt tydligare samband mellan hälsa och natur. Vi behöver vistas i gröna rum för återhämtning, läkning och inspiration.

I "När själen får grönska" berättar Eva Robild sakligt och personligt om hur värdefull naturen och trädgården har varit och är för henne, och hur hon i svåra stunder sökt sin tillflykt till strand och skog, utan att mötas av dömande och krav.
Hon berättar hur man kan utöva trädgårdsterapi genom att skapa och plantera växter till en egen grön oas. Och om hur yoga, meditation eller en medveten promenad i naturen fyller kroppen med ”grön medicin”.

Varje kapitel avslutas med enkla konkreta övningar som knyter oss närmare naturen och våra känslor, till exempel genom medveten närvaro, meditation, bärplockning, att rensa ogräs eller att bara gå barfota.
Texten är illustrerad med Lina Karna Kippels stämningsfyllda bilder.

Om författren:
Eva Robild är frilansjournalist och författare. Hon skriver främst om trädgård men också om natur och stresshantering och har en egen spalt i tidningen Allt om Trädgård. Intresset för trädgården väcktes bland krusbär och perenner i farmors trädgård och hon odlar ätbart och prydnadsväxter med samma entusiasm. Eva Robild har skrivit ett 20-tal böcker, varav Odla i pallkrage (2014) och En Lisa för själen (2010), är de mest framgångsrika.
2 kommentarer:

  1. Ja naturen är förunderlig och visst känner man att man får kraft av att vistas i naturen, känna dofter, lyssna till naturen och känna på gräset, stenar och träd.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja men visst är naturen fantastisk och som du beskriver det gör att man får lite extra energi. Jag ska börja läsa den boken snart och recensera den, det ska bli spännande.

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...