torsdag 15 juni 2017

Bakom gallretIgår kväll började jag läsa boken "Bakom gallret" av Maude Julien, Ursula Gauthier.
Det var en kväll som blev sen eftersom det var svårt att sluta läsa i den. 
Det är en mycket gripande berätttelse som berör och berättandet är tilltalande.

Det är det trevliga bokförlaget Lind & Co som gett ut den här boken liksom många andra böcker jag läst därifrån och som aldrig gjort mig besviken. Jag känner redan nu efter att jag börjat läst den här, att recensionsbetyget kommer att hamna i topp. :-) Fortsättning följer......   

Den handlar om när Maude Julien var tre år gammal flyttade hon med sina föräldrar till ett hus beläget långt från annan bebyggelse. Hennes far ville uppfostra henne till en supermänniska - med ett psyke starkt nog att uträtta storverk.Hans metod var extrem och mycket grym. Maude hölls isolerad, var ständigt halvt utsvulten och fick bo i ouppvärmda rum och tvätta sig i iskallt vatten. Som liten flicka tvingades hon hålla handen på ett elektriskt stängsel och förbjöds röra sig när stötarna kom. Som straff för någon svaghet eller olydnad talade ingen till henne under flera veckor.
Många nätter låstes hon in i ett kallt och kolmörkt källarrum och tvingades sitta orörlig medan råttor sprang över hennes fötter. Om hon rörde sig det allra minsta ringde klockor som sytts fast i hennes kläder och hon bestraffades.
Hennes mor skötte undervisningen. Maude hade inga vänner och träffade inga andra människor än sina föräldrar.
Hennes enda ljuspunkt och vänskap kom från de djur hon tilläts ha - av dem lärde hon sig vad kärlek och glädje är.
2 kommentarer:

 1. Det låter som en bok jag också skulle tycka om. Och jag håller med dig om förlaget, de har många bra böcker. Har du sett höstens utbud från dem? Det är många, många spännande böcker på gång :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för att du tittade in här :-) Jo jag har sett höstnyheterna och det är bara att inse att höstens läsning är något att se fram mot :-)
   Mycket intressanta böcker.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...