söndag 18 mars 2018

Afternoon tea-kalas, recept






Hej fina bloggare !
Har ni det bra där ute i landet och har en fin helg ?
Hoppas det. 

Vaknade tidigt och insåg att jag inte såg fel på termometern, -12.5 grad kaaallt !
Inget för mig. 
Bryggde kaffe och drog mig tillbaka till sängen i väntan på bättre tider, iaf några timmar. 


Igår blev det mycket påfyllning av socker och kalorier i kroppen.
Blev en mobilbild från kalaset och allt kom inte med heller i bild. 
Det var bara så gott allting så jag nästan föråt mig igår 😄
Jag drack några olika tesorter och jag blev helnöjd. 
Mellan varven för att skaka ner lite av kalorierna gjorde vi en tipspromenad som anordnades.
Trevligt initiativ av arrangörerna. 
Och under tiden vi satt och njöt av allt gott spelades det fin musik. 
En toppendag helt enkelt !!

Bild och recept från ARLA

Petit choux är en liten fransk bakelse som fylls med grädde eller vaniljkräm men som här ovan har fyllts med hallon och grädde istället eller andra fyllningar enligt nedan. Precis lika gott det med.

Receptet gäller för 12 st
75 g Svenskt Smör
2 dl vatten
2 dl vetemjöl
3 ägg

Gör så här
Sätt ugnen på 200°. 
Koka upp smör och vatten i en kastrull. 
Tillsätt mjölet, lite i taget, under kraftig vispning. 
Ta från värmen och tillsätt äggen ett i taget under kraftig vispning.
 Klicka eller spritsa ut 12 stora eller 24 små toppar på bakplåtspapper på en plåt. 
Grädda i mitten av ugnen 20-25 min. 
Låt kallna på galler. 
Skär eller klipp av ett lock och fyll med t ex grädde och bär, vaniljkräm eller crème fraiche och räkor.


HA EN FORTSATT TREVLIG SÖNDAG !


6 kommentarer:

  1. Petit choux var länge sedan jag bakade, en favorit när jag var liten och mormor bakade dem. Tack för tipset ska bakas framöver. ha en fin dag. Kramisar TIna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för din trevliga kommentar ! Önskar dig en ny fin vecka !

      Radera
  2. Så mysigt det låter, och gott! Petit Choux har jag gjort några gånger och serverat litet varma med glass och kolasås, men nu måste jag ju prova den här varianten, med grädde och bär, tack för tipset!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack ! Så roligt att du tittade in ! :-) Hoppas du kommer att gilla det lika mycket som jag gjorde :-)
      Önskar dig en ny fin vecka !
      Kram

      Radera
  3. Men åh så mycket gott! Kakkalas, det är min grej det ;)

    Må gott!
    Gunilla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för din trevliga kommentar ! En riktig höjdpunkt när man får äta gott av kakor :-)
      Må så gott du med och ha en ny fin vecka !

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...