måndag 12 mars 2018

BOKTIPS ! Biografi av Michelle Obama


Kan förhandsbeställas hos bl a ADLIBRIS

Biografi
av Michelle Obama

INBUNDEN, Svenska, 2018
Starkt, inspirerande och personligt av USA:s tidigare First Lady

Michelle Obama är en av vår tids mest ikoniska och beundrade kvinnor. Som den första afroamerikanska presidentfrun skapade hon det mest öppna och inkluderande presidentskapet i USA:s historia.

Hon är en passionerad och kraftfull förespråkare för kvinnor och flickors rättigheter världen över och har förändrat hur föräldrar och barn ser på hälsa och vikten av ett aktivt liv. Samtidigt har hon uppfostrat två döttrar och stått sida vid sida med sin man i hans uppdrag att leda USA genom några av landets mest påfrestande perioder.

I sina självutlämnande och fängslande memoarer bjuder Michelle Obama in läsare till sin värld och berättar om de erfarenheter som har format henne som person. Från barndomen i Chicagos South Side genom åren som företagsledaren som kämpade med livspusslet, till tiden på världens kändaste adress. 

På ett ärligt och insiktsfullt sätt beskriver hon sina med- och motgångar - i det privata och offentliga - och berättar om sitt liv såsom hon har levt det, med sina egna ord och på sina egna villkor. Det är en ovanligt personlig skildring av en kvinna som ständigt trotsat samhällets förväntningar, och vars historia inspirerar oss att göra detsamma.

”Att skriva den här boken har varit en djupt personlig upplevelse. Det har tillåtit mig att för första gången ärligt reflektera över den oväntade bana som mitt liv tagit. I den här boken skriver jag om mina rötter och om hur en liten flicka från Chicagos South Side hittade sin röst och utvecklade sin förmåga att använda den för att stärka andra. 

Jag hoppas att min resa inspirerar läsare så att de kan hitta mod nog att bli vem de än vill. Jag längtar efter att få dela med mig av min historia.” Michelle Obama.

Författare:Michelle Obama
Språk:Svenska
Utgiven:2018-11
ISBN:9789137153049
Förlag:Bokförlaget Forum

4 kommentarer:

 1. Mycket intressant, och väldigt i tiden!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja den ligger verkligen i tiden och det ska bli intressant att läsa boken :-)

   Radera
 2. Bra att du lever och har börjat med bloggen igen. Då kan jag länka till dig igen när jag lägger upp Lördagscitatet. Hoppas du vill fortsätta med det!
  Michelle Obamas biografi låter verkligen intressant. Denna first lady är allt den nuvarande inte är om du förstår vad jag menar...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du hittade tilbaka till min gamla blogg. Blev inte riktigt vad jag tänkte mig med den nya. Så nu kör vi igång lördagscitaten igen och blåser liv i dem. Ska bli kul att följa dina och andras :-)

   -förstår absolut vad du menar med First Ladyn och jag håller helt och hållet med dig. Finns mycket att säga om detta :-)
   Ha det gott -1

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...