tisdag 5 juni 2018

BOKTIPS !





Stort tack till bästa bokförlaget LIND & CO !

Två nya böcker i brevlådan idag som jag ser fram mot att läsa.




RÄDDAREN AV FÖRLORADE TING
Ruth Hogan

Feelgood-romanen om kärlek och vänskap som gick från att vara en ”snackis” till att bli en stor läsar- och försäljningssuccé i Storbritannien. En Sunday Times-bestseller och favorit i Richard och Judiths bokklubb.

En gång var Anthony Peardew en hyllad författare, men på ålderns höst vårdar han främst sin samling av förlorade ting: brottstycken av andra människors liv. Det är saker som han under många, långa år har tagit hand om, för att gottgöra för ett löfte han en gång bröt.

När han inser att tiden håller på att springa ifrån honom lämnar han över sitt hus och alla dess omhändertagna, förlorade skatter till sin assistent Laura – den enda person han litar på kan överta ansvaret att återförena dessa ting med deras rättmätiga ägare.

Men de förlorade tingens vårdares sista önskan visar sig ha oförutsägbara återverkningar, som i sin tur leder till en rad slumpmässiga och lyckosamma möten …

Räddaren av förlorade ting är en uppmärksammad debutroman med ett oförglömligt galleri av karaktärer, allt från unga flickor med superkrafter, stiliga trädgårdsmästare, irriterande spöken och en hel rad med oemotståndliga fyrfota vänner. Men framför allt är det en roman om vänskap, vänlighet och kärlek – om livets ändlösa möjligheter.

”Hogans gripande, roliga och romantiska debut är något ovanligt och ovärderligt: En riktig berättelse med fantastiska karaktärer.”
Daily Mail

--------------------------------------

PSYKOPATER ONLINE, riskfyllda relationer vid dejting
Lisbet Duvringe & Mike Florette

”Psykopater är ostoppbara och obotliga rovdjur vars våld är planerat, målmedvetet och känslolöst.”
James Fallon, neuropsykiatriker

Att dejta och söka kärleken på internet är uppskattat över hela världen, men det finns allvarliga risker och faror. Onda och beräknande människor ljuger och charmar för egen vinning skull. Samvetslöst lämnar de efter sig förödelse och trasiga liv.

Kärlek, sex och relationer i onlinemiljö lockar en psykopat som sockret lockar flugan. Med grandios självbild charmar en psykopat många och det är svårt att tro att den du är kär i är oförmögen att älska dig tillbaka. Kvar står du med skammen och frågan varför.

Psykopater online är en bok om psykopater och dejting online och hur man där lätt kan snärjas in i en riskfylld relation. Vi får ta del av ett antal berättelser från det verkliga livet: Män och kvinnor som sökt kärleken via nätdejting och trott att de till slut lyckats träffa Den Rätta. Men som snart insett att kärleksdrömmen blivit ett fängelse, eller ännu värre – fylld med skräck. Den de mötte visade sig vara en psykopat.

Den här boken guidar dig genom psykopatiska beteenden och hur en psykopat kan charma genom sin utstrålning och ofta övertygande verbala förmåga. Både forskare, psykologer, poliser och advokater kommer till tals och får ge sin syn på saken och läsaren blir varse om de signaler man bör vara uppmärksam på.








2 kommentarer:

  1. Hurra nu kan jag kommentera hos dig igen! Hoppas att din sommar innehåller lustfyllda ting, som bokläsning!
    Kramar och en fin vecka!
    Karin

    SvaraRadera