söndag 12 oktober 2014

Mode, skönhet, böcker, film......

70-talslook i höst

Ögon: Våga gå all-in och använd lösögonfransar även på dagen. Lägg en tunn linje med gel-eyeliner på övre fransraden och en skimrande aprikosfärgad skugga på ögonlocket. Avsluta med mascara i flera lager.
Autumn look: The apricot look
Ögonen står i fokus med mycket mascara, lösfransar och eyeliner, kombinerat med en perfekt bas och pasteller. Höstens makeup andas ett avslappnat, tidigt 70-tal.

Cellbes
Källa: Cellbes
Lite höstnytt i garderoben vore väl ändå inte helt fel. Tog mig en djupare titt där och insåg att, varför inte..... så sagt och gjort så får det bli något nytt.
Denna som Cellbes säljer tycker jag är ursnygg med lite olika grå nyanser i. Passar nu i höst och vinter. Den blir också så fin ihop med en snygg scarves.
Även scarvsen är från Cellbes. Den finns i ett antal färger till.

Även detta går att hitta på Cellbes

Nu när hösten har kommit så är det roligt att gå på en bra film på bio. Kanske äta en bit mat innan eller gå ut på stan och bara ta en cappuccino någonstans.
Jag älskar verkligen Capuccino och redan under 70-talet började jag njuta av denna mjuka gräddiga kaffedryck både i storstaden och senare på utlandsresan till Italien.

BIO-FILM

GONE GIRL
Thriller 2 timmar 29 minuter

På Nick och Amy Dunnes femte bröllopsdag anmäler Nick sin fru saknad. Polisens utredning och en massiv mediacirkus drar igång och Nicks bild av ett lyckligt äktenskap blir allt mindre trovärdig. Det dröjer inte länge innan hans lögner och underliga beteende får alla att ställa sig den obehagliga frågan: har Nick Dunne mördat sin fru?

Gone Girl är en thriller i regi av David Fincher baserad på Gillian Flynns bästsäljande roman med samma namn.
Filmen är en spännande nagelbitare med en väldigt bra kritik.


De som gillar en svensk film så har  "Medicinen" haft premiär i Augusti. Den är också kritikerrosad. Jag tänkte nästan skriva "förstås" men det är ju Colin Nutley som gjort den. 
Det säger väl allt.

Medverkar i filmen gör bl a Helen Bergström, Maria Lundqvist, Eva Fröling, Katarina Everlöw
Johanna är hunsad av sin chef på modetidningen Dolce Vita där hon jobbat alldeles för länge. Hon har ständigt ont om pengar, hennes exman har hittat en yngre tjej och sexlivet är lika med noll.
För att få ihop extrapengar hoppar hon desperat på ett erbjudande som försökskanin för en ny medicin, men pillren hon får har oväntade biverkningar.
Över en natt ändrar sig allt. Oron är som bortblåst, hon känner sig kåt, snygg och självsäker. Omvärlden ser henne också med helt nya ögon. Hon tar för sig på jobbet och ger sig ut efter kärlek i den löftesrika sommarnatten.
Livet är underbart. Men hur länge räcker pillren?
En kommentar är "Colin Nutley har gjort en av sina bästa filmer någonsin"


**********************************************************

Så till något helt annat......
För några dagar sedan kom tillkännagivandet av Nobels Litteraturpris 2014 som tillföll
Patrick Modiano med motivet "för den minneskonst varmed han frammanat de obegripbaraste levnadsöden och avtäckt ockupationsårens livsvärld".
Patrick Modiano, född 1945, räknas som en av Frankrikes främsta författare. Han skriver starkt personliga romaner som där handlingen nästan alltid utspelar sig i Paris så har han sedan länge en mycket trogen och hängiven läsarkrets i både sitt hemland och i utlandet. 
Han har bland annat belönats med Franska akademiens stora romanpris 1972, Goncourtpriset 1978 samt de prestigefyllda Prix mondial cino del duca år 2010. 

Några av böckerna han utgett är:
"Lilla smycket", finns i pocket
"Honeymoon" på engelska

"En blomma i Afrikas öken"
Waris Dirie är född i Somalia, i en nomadfamilj vars vardag i mycket präglades av traditionalla muslimska värderingar. Vid sex års ålder vallade hon getter i den somaliska öknen. …

Denna är en av de böcker jag läst på sistone och om ni inte har läst den redan kan jag varmt rekommendera den. Jag sträckläser den och har svårt att sluta. Här får man en inblick i Somalias bedrövliga vardag som inte har nått in i den moderna tiden utan riter och seder sedan hur länge som helst lever fortfarande kvar. Kvinnan är en handelsvara som giftes bort i tidig ålder där fadern bestämmer vem flickans make ska bli. Pappan får då ett antal kameler när han gifter bort sina döttrar.
Flickorna könstympas under oerhörda lidanden. Många flickor dör till följd av omskärelsen.
"Hur svårt kan det vara" av Mia Törnblom
Ärligare och enklare relationer!
Hur svårt kan det vara att ha med andra människor att göra?
Mia Törnblom erkänner utan omsvep att det många gånger är …

Jag gillar verkligen hennes berättaranda och hennes kloka budskap. Jag skulle aldrig kunna somna till hennes berättarglöd utan man vill bara lyssna mer och mer.Ha en underbar Söndag !Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...