fredag 20 november 2015

Guldkant i vardagenHej goa bloggvänner !
Hur har ni haft det idag ! Bra hoppas jag.
I morse möttes vi av frost ute och när jag tittade på termometern hade vi -1 grader.
Det kallaste hittills.
I kväll när jag sitter här vid datorn så är det ytterligare lite kallare, -4 grader. Brrrr.......

Under dagen blev det några ärenden till den större staden, Linköping och när vi åkt en bit på väg dit så möttes vi av att det låg lite, lite av den första snön invid dikeskanterna och ut på åkrarna.
Men som tur är, så är det försvinnande lite än så länge.
Jag vill absolut inte ha någon snö. Tycker det är jättebra med en "grön vinter".Fanns en och annan som var ressugen och som bläddrade i resebroschyrer, hmmm.....
varför inte....bara det är sol och varmt :)Härligt att strosa omkring och titta i affärer nu när det är mycket julstämning med alla dess vackra prylar.Här är en välkänd butik i Linköping som lockar in många kunder.Ytterligare en resebutik som drog till sig blickarna.Efter att jag uträttat mina ärenden så lockades jag snarare av en kopp kaffe och något att mätta magen med.
Linds konditori är välkänt men hade flyttat till ny lokal och jag tyckte inte den kändes så mysig att gå in i idag så jag letade vidare medans "kaffetarmen" ropade efter koffein :)Det var ändå rätt lugnt på stan idag. Inte alls så mycket folk.
Kanske beror på att det är innan folk får en lön och plånboken börjar bli lite tunnare nu  :)Jag styrde in mig mot Espresso house.
Där blev det gott kaffe och en italiensk foccacia med lufttorkad skinka och en god "röra".Välanvända, lite slitna skinnmöbler var det att sitta i.Så här såg den ut men hur den smakade får ni bara föreställa er :) Gooood !Stannade till vid en loppis på stan. Allt mellan himmel och jord fanns det.En vovve med skön stil kan jag tycka :)En riktig nostalgihörna var inredd. 
Nog minns man mycket av dessa prylar.För att inte tala om den sjönsjungande Perry Como som hade en egen show i slutet på 50-talet på TV.
Minns jag satt och tittade på det.
TV'n var rätt ny i hemmet då och jag tror som barn så tyckte man allt var spännande att titta på då.

Ett annat TV-program jag minns från 50-talet var Andy Pandy. Klicka HÄR så finns det några raders text.
Med detta önskar jag er en riktigt TREVLIG HELG !
3 kommentarer:

 1. För mig får det också gärna vara en vit jul. Snö på julafton skulle räcka. Men jag vet ju att så många andra gillar snön.
  Vi hade -3 imorse. Tur att jag lastade in alla växter i garaget igår.
  Vilken mysig dag i stan att strosa runt bland affärer bara.
  Visst minns man Andy Pandy, Teddy och Dockan Lou. Jag bodde i Malmö som barn och vi såg den då på dansk TV. / Britt

  SvaraRadera
 2. Andy Pandy... och Perry Como... och så det nostalgiska hörnet där på loppisen... oja... visst minns jag!
  Ser ut som du fick en härlig dag där inne i "storstaden" ;)
  Vi har ett tunt snötäcke och termometern har legat på runt 5 minusgrader hela dagen... just nu -6,3... Snön lyser upp, men det räcker om det finns lite snö runt jul, annars kan det kvitta!
  Önskar dig en fin helg!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Andy Pandy ja, på den tiden tittade man till och med på testbilden. Fin loppis, jag faller alltid för det där rosiga. Så härligt med den gamla engelska stilen .Fast jag har inget sådant här hemma. Måste ta lite hänsyn till maken också, hahaha!
  Kram /Kerstin

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...