lördag 1 oktober 2016

Höstvind & djupa vatten


Stort tack till bokförlaget MODERNISTA för denna bok !
Boken recenseras den 19/10

Titel:
Höstvind & djupa vatten
Författarporträtt:
Kolorering: Marina Amaral
Omslagsdesign:
Lars Sundh
Bandtyp: Inbunden
Genre: Deckare
Antal sidor:
208
Format:
135 x 210 mm
ISBN:
978-91-7701-146-0 [inb]
978-91-7701-171-2 [e-bok

Text hämtad från MODERNISTA:

Paul Kennet är tillbaka som läroverkslärare i Sundhamn efter ett års tjänstledighet. Nykterhetsivraren Gerhard Bäck, som arbetar som avläsare på stadens elverk, omkommer plötsligt i vad som antas vara ett pojkstreck.

Eller är det en galnings verk? Händelsen väcker Paul Kennets intresse. Han börjar söka i kretsen av möjliga gärningsmän. Finns det en mördare i ledningen för nykterhetsföreningen Höstvind?

Vid sin sida har han sin syster Susanne i rollen som en nordisk, kvinnlig, sofistikerad doktor Watson.

Höstvind & djupa vatten fick Expressens Sherlockpris när den först kom ut och röstades 1991 fram som »en av de 50 bästa kriminalromanerna genom tiderna« på Världsbibliotekets lista, en omröstning som bland annat Svenska Deckarakademin deltog i. 2015 utsågs den till »en av de 100 bästa deckarna genom tiderna« av Lotta Olsson i Dagens Nyheter.

Boken är den andra i serien om Paul Kennet.

»Med Höstvind & djupa vatten slog H.-K. Rönblom igenom på riktigt som en av de ledande och den mest litteräre kriminalromanförfattaren. En lysande social skildring av det mindre samhället och dess invånare. Rönbloms bästa bok.« | Lennart Högman, Dast Magazine


»Av de ›fyra stora‹ i Sverige under femtio- och sextiotalet (Stieg Trenter, Maria Lang, Vic Suneson och H.-K. Rönblom) är Rönblom min favorit. Han är som en mer intelligent och rolig Agatha Christie, om ni kan tänka er en sån, med pricksäkra skildringar av alldeles vanliga människor i en svensk småstad under femtiotalet. Huvudpersonen, doktor Paul Kennet, är en adjunkt som intresserar sig för mordgåtor av rent intellektuella skäl.« | Lotta Olsson, DN, utser Höstvind & djupa vatten till en av tidernas 100 bästa deckare
                                                  --------------------------------------

En bok att längta till också liksom den jag har läst klart av samma författare H.-K. Rönnblom "Död bland de döda". Recension den 5 oktober av den.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...