fredag 27 januari 2017

BOKTIPSKan köpas hos Adlibris m fl


Mord i svunnet Stockholm

Lykttändaren är en kriminalhistoria som skildrar stämningsmättat ett svunnet Stockholm, med ännu intakta Klarakvarter och där ett alldeles nybyggt stadshus står färdigt att invigas. En berättelse om gåtor, öden och undflyende sanningar.

"Lykttändaren" utspelas sommaren 1923, fem år före Pontus Ljunghills succédebut "En osynlig". En ung kvinna, Julia Ekengren, hittas mördad i underkläder i sin lägenhet på Tegnérgatan 20 i Stockholm, efter att inte ha synts till sedan midsommarafton. Polisen kopplas in och nu inleds en utredning, där kriminalkonstapel John Stierna och hans kollega kommissarie Verner Lydman tvingas lägga pussel i förhoppning om att bilden av offret och hennes gärningsman ska framträda bit för bit. Men en rad oklarheter gäckar och gör det inträffade svårt att tyda. Vem var den ensamma kvinnan och står svaret på hennes död att finna i hemligheter från det förflutna?

"En osynlig" utkom 2011 och blev en stor framgång, såväl hos läsarna som hos kritikerna. I "Lykttändaren" återser vi den blivande kommissarie Stierna, fast fem år tidigare i sin yrkeskarriär.

"Välskriven, spännande, underhållande." /Leif GW Persson

"Pontus Ljunghill har en helt egen, eftertänksam ton, där den flödande rika skildringen av Stockholm på 1920-talet bär med sig ekon av Stieg Trenter, Maj Sjöwall och Per Wahlöö och faktiskt även Per Anders Fogelström. Det är lysande." / Lotta Olsson, Dagens Nyheter

Författare: Pontus Ljunghill
Språk: Svenska
Utgiven: 2016-10
ISBN: 9789146230083
Förlag: Wahlström Widstrand
Antal sidor: 414
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...