måndag 12 juni 2017

Författare Arne Norlin, årets Karin Söder-stipendiat


 ARNE NORLIN

Han har blivit tilldelad årets Karin Söder-stipendium för sin omarbetning av "Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige".
Stipendiet delas ut av Selma Lagerlöfs-sällskapet till "Den eller dem som belyst och främjat förståelsen för kunskapen om Selma Lagerlöfs aktualitet i nutiden, särskilt bland barn och ungdom".

KÄNGURU -
Appropå mitt BOKTIPS idag om "Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige" så kommer här en liten kort presentation av författaren som har omarbetat den till en modernare bok att läsa. 

Han är journalist från början (trettio år på Aftonbladet) men sedan 2004 författare på heltid. Under åren har det blivit över sextio böcker, mest för barn, men också några för vuxna. I dag är han kanske mest känd för bilderböckerna om Halvan, Här kommer polisbilen och tolv till. De hittills sex böckerna om "Tidningsdeckarna" är också populära.

Han började som deckarförfattare tillsammans med sin gode vän sedan många år, Håkan Jaensson. Sedan gjorde de några barnböcker tillsammans, som "Nussekudden". De skrev även tv:s julkalender 1988, "Julpussar och stjärnsmällar."

Han är född 1947 och bor och arbetar på Södermalm i Stockholm. Han är gift, har två vuxna barn, ett barnbarn och är lidelsefullt sportintresserad, både som åskådare och aktiv – han spelade fotboll tills han var femtio. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...