torsdag 13 juli 2017

Böcker från förr...HUSMODERNS KÖKSALMANACK 1950
Pris: 3:75
Åhlén & Åkerlund förlag (Albert Bonnier)


JULI
Sommartips från 1950.

Förenkla matlagningen så mycket ni kan och ta vara på vår korta sommar.
Det finns utmärkta fisk- och köttkonserver till överkomligt pris och vacuumtorkade produkter är en välsignelse på sommarnöjet.

Ge barnen bestämda sysslor för varje dag. Och varför inte låta dem försöka sig på enklare matlagning. Rätterna på "Gräsänklingarnas register"  i denna månad, rår säkert de äldre barnen med.

Går ni kvar i stan i sommarvärmen, men är så lycklig att ni har en balkong, så flytta ut så mycket som möjligt. Ordna med blommor, häng upp skynken, så att ni känner er ogenerad för grannarna, låtsas att ni picknickar där och ordna trevliga måltider och bjud era vänner på.

Sommarhushåll på landet blir oftast inte någon vila för husmodern . snarare tvärtom. Organisera då upp några sköna semesterdagar för er själv, laga mat för flera dagar (om ni har bra källare) eller öppna några fisk- och köttkonserver. Låtsas att ni ger er ut på camping och ät på papptallrikar och drick ur pappmuggar. Säkert är hela familjen med på den leken.

Konservera krusbär, jordgubbar, hallon och blåbär, om ni har tillgång till egen eller billig råvara. Men passa framför allt på att njuta av alla de färska bären.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...