lördag 8 juli 2017

Böcker blandat med LördagsPytt





LördagsPytt

Inte bara själen ska må bra, även kroppen med magen ska må bra också.
Idag ska jag ställa fram på bordet en vegetarisk pytt.
Jag brukar försöka att äta vegetariskt åtminstone några gånger i veckan.
Använder mig av olivolja när jag steker några av grönsakerna.
Ångkokar en del för att behålla näringen bättre.
Jag använder så lite salt som möjligt och när jag använder salt då är det  örtsalt.

Det som inte finns med i bilden men som ska vara med i pytten är supergrönsaken Grönkål.
Den steker jag.
Till den här pytten steker jag upp ägg också.
Rödbetorna som hör till en pytt har jag köpt färska ekoodlade som jag själv kokar.
Tycker det blir godare än att köpa färdiga på burk.




Idag regnar det för fullt och efter maten ska det bli soffhäng med en skön pläd och en bok.

Idag är det boken "Jag ser dig" som jag ska börja på.
Författare är Clare Macintosh.
Det är bokförlaget Lind & Co som gett ut boken.
Just nu läser jag flera böcker på samma gång, En efter maten, en på kvällen :-)


Ha en fortsatt bra helg !







4 kommentarer:

  1. Vi har lite samma tanke idag med det gröna, fast du är nog mycket mer insatt i detta än jag. Jag ska testa fänkål idag, har bara gjort det en ggr tidigare för många år sedan. Jag är uppvuxen på älg-pappa jägare ;-) och älskar kött i alla former men äter gärna grönsaker. Jag gillar att kasta in i ugnen lie olika saker men min favorit är nog palsternacka mmmm. Jag har ett barn av varje sort grönsaks älskande och en grönsaks hatare ... Härlig inspirerande grönskasbild!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så jättemycket Eva för att du tittade in här ! Oj, vad spännande med Fänkol. Något som jag inte heller använt på hur länge som helst. Men det låter gott. Hihi....ja, med en av varje sorts flickor, så får du variation iaf :-)
      Svårt att fota mat och grönsaker tycker jag. Har för mig att jag sett en äldre bild som du har haft med i Fotoutmaningen på grönsaker som var sååå jättefin. Kanske var det förra året eller förrförra...... :-)

      Radera
    2. Fänkål var ingen höjdare för nån av oss... den har en tydlig smak av lakrits som vi inte tyckte passade till mat. Men då det gäller godis är jag ett saltlakrids monster så det hade bara med kombon att göra.... men kul att ha prövat i alla fall.
      Ja jag har fotat grönsaker i olika skepnader och även frukter. och jag har nog gjort det i alla åren av utmaningarna. På vintern leker jag rätt mycket med stilleben när det är rätt kallt och mörkt här uppe är det inte så kul att fota ute ibland då är kylskåpen mitt upptäcksland ;-) hi hi .Det är rätt kul tycker jag att leka med färg och form på dessa godsaker. Det som är svårt ibland med dessa är att ljussätta dessa men kul och utmanande.

      Radera
    3. Synd det inte blev en succé med Fänkål :-) Då ska jag nog inte heller pröva det i maten :-) Lakrits är som sagt som du säger gott som godis :-)Bäst att hålla sig till det :-)
      Men det är kul att prova lite nytt i matväg ibland och ibland blir det inte som man tänkt sig och ibland blir det gott.
      Ja, du har varit jätteduktig och kreativ på alla sätt i fotandet, men jag håller med dig om att vintern är ingen höjdare att vara ute och fota och jag förstår att det hos dig är ännu kallare och värre med att klicka av något. Då är kylskåpet bra att ha och ta fram ur :-) (Om inte kylskåpet är helt tomt ;-) ) Finns väl kanske alltid en smörask ;-) :-)
      eller från något annat man har i hemmet :-)
      Ljussättning är svårt inomhus, då får man ta vad man haver :-)
      Tycker man lär sig en del genom att hålla på att prova med färg och form.

      Radera