onsdag 2 augusti 2017

BOKTIPS !

Livet i solen
Skapa din egen Medelhavsträdgård
PETER ENGLANDER
ISBN: 9789174240689
GENRE: TRÄDGÅRD
Solen skiner från en blå himmel. Doften av rosmarin, timjan och grekisk madonnalilja sveper över terrassen. Du står barfota i skuggan och repar rosmarin från den upphöjda odlingsbädden till kvällens lammstek och lyssnar till ljudet av den porlande lejonfontänen. På den vitrappade muren kivas illröda pelargoner med basilikaplantor i slitna terrakottakrukor. 

Livet i solen handlar om varför en kalkstensterrass, en blåregnspergola och ett orangeri närmast är en livsnödvändighet för oss svenskar. Den berättar hur du odlar söderns växter i Norden, hur du skapar en pergola, en terrass, ett orangeri eller en mur och hur du anlägger en upphöjd odlingsbädd. 

På sitt målande, underhållande sätt berättar Peter Englander hur du hittar rätt läge, material och byggnadssätt och vilka växter som gör sig allra bäst på olika platser i trädgården. Boken är rikligt illustrerad med Peter Carlssons fotografier av trädgårdar som med Peter Englanders hjälp har förvandlats till paradis med medelhavskänsla. Livet i solen är till glädje och inspiration under mörka vinterkvällar och när våren återvänder hjälper den dig att förverkliga drömmen om en medelhavsträdgård.

Peter Englander bor i Simrishamn på Österlen. Där driver han Apotekarns trädgård som bakom plank och murar är en riktig medelhavsoas i den lilla staden. Under vinterhalvåret ritar och anlägger han trädgårdar för alla de människor som längtar till södern. Han har tidigare utkommit med Medelhavsträdgård på svenska (2008) och skriver regelbundet för Allt om Trädgård.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...