måndag 30 oktober 2017

BOKTIPS !












Boken kan köpas hos bl a ADLIBRIS

Toskansk kokbok : Recept och berättelser från matlagningskurser i Toskana
av Stephanie Alexander, Maggie Beer

I två månadar bodde författarna i en 1500-talsvilla som var inbäddad mellan vingårdar och fält söder om Siena och hade matlagningskurser. Recepten i denna bok är deras möte med toscanska kulinariska traditionen.
Olivolja, bröd, tomater och vin utgör grunderna i det toscanska köket.Tillagning sker ofta över öppen eld och i de enkla rätterna har färska ingredienser sin givna plats. Fikon i vinblad, äggröra med tryffel, pasta med Zucchiniblommor, vaktlar i vindruvsbad-årstiden avgör vad som serveras och det som inte är moget går inte att köpa. Fotografen Simon Griffiths bilder fångar inte bara rätternas enkelhet, utan även skönheten i det toscanska landskapet samt de människor som lever där.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...