Gnocchi- och räkpanna
Denna gnocchi- och räkpanna är väldigt snabblagad och perfekt till lunch. Blanda din kokta, snabbstekta gnocchi med smarrig fräst broccoli, söta tomater, purjolök, vitlök och het chili före du lägger till salta räkor och örter. Hugg in och njut!- Ingredienser:
450 g färsk gnocchi
250 g färsk broccoli
250 g körsbärstomater
1/2 purjolök
2 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
2 margarin eller olja att steka i
1/2 tsk salt
400 g skalade räkor (400 g skalade motsvarar 1 kg oskalade)
1/2 dl finhackad dill
1/2 dl finhackad persilja
ev riven parmesanost till servering
Koka gnocchin enligt anvisning på förpackningen. Skär broccolin i buketter och tomaterna i halvor. Ansa och skär purjolöken i tunna skivor/ringar.
Skala och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
Fräs broccoli, tomater, purjolök, vitlök och chili i hälften av margarinet i en stor stekpanna.
Fräs broccoli, tomater, purjolök, vitlök och chili i hälften av margarinet i en stor stekpanna.
Stek i omgångar. Krydda med salt. Ta upp grönsakerna.
Stek gnocchin 1-2 minuter på medelhög värme i resten av margarinet.
Stek gnocchin 1-2 minuter på medelhög värme i resten av margarinet.
Lägg tillbaka grönsakerna och blanda med gnocchin.
Tillsätt räkorna och blanda runt, de ska bara bli varma.
Strö över dill och persilja. Servera ev riven parmesan till.
SMAKLIG MÅLTID !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar