tisdag 26 december 2017

BOKTIPS !Bokförlaget Lind & Co har gett ut den här boken.

Finns nu att köpa hos ADLIBRIS i pocket för 39 kr !

Titta gärna in på min recensionsblogg och läs mer om den Bokrecensioner
En oförglömlig bok som jag varmt rekommenderar !

Teodlarens hustru
av Dinah Jefferies

Fylld av optimism kliver nittonåriga Gwendolyn Hooper av ångbåten som har tagit henne till Ceylon där hon ska träffa sin make. 

Men mannen som tar emot henne på plantagen är inte samme man som hon blev hals över huvud förälskad i hemma i London. Den grubblande och distanserade Laurence har fullt upp med arbetet på teodlingen och har inte mycket tid över för sin unga hustru. 

Gwen får utforska egendomen på egen hand.Det är en plats fylld av mystiska ledtrådar till det förflutna låsta dörrar, en gulnad bröllopsklänning i en koffert och en överväxt grav som är undangömd på ägorna. 

Snart blir Gwen gravid, men lyckan över det nya livet blir inte långvarig och i förlossningsrummet tvingas hon ta ett beslut som kommer att påverka hennes liv för all framtid.

Teodlarens hustru utspelar sig i kolonialtidens Ceylon (nuvarande Sri Lanka) på 1920-talet. Det är en gripande roman om skuld, svek och outtalade hemligheter.

DINAH JEFFERIES föddes i Malaysia men flyttade med sin familj till England vid nio års ålder. Hon låter gärna sina böcker utspela sig i Fjärran Östern och de är ofta genomsyrade av en blandning av kärlek och sorg.

Teodlarens hustru har legat etta på Sunday Times bästsäljarlista.

"En total djupdykning i det förflutna [] Väldigt underhållande"
Jane Jakeman, The Independent

"Brittiska Dinah Jefferies har med Teodlarens hustru skapat en gripande, spännande och färgstark berättelse med fin miljö- och personskildring."
Britt-Marie Bengtsson, BTJ


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...