lördag 27 januari 2018

MATTIPS ! Italieninspirerat







 På matbordet idag ska det smaka gott med lite italieninspirerat idag.
Enkelt att laga till och fina smaker.

Krämig italiensk kycklinggratäng
Recept från Köket

Du behöver:

8 kycklinglårfiléer med skinn
flingsalt och nymald svartpeppar
10 soltorkade tomater i olja
1 klyfta vitlök
0,5 röd chili utan kärnor
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad oregano
3 dl utspädd kycklingbuljong
1,5 dl vispgrädde
1 dl parmesan, fint riven

Till servering:
8 körsbärstomater
färsk basilika
kokt pasta

Gör så här:
Värm ugnen till 180 grader, varmluft.
Fräs kycklingen på medelvärme tills den får lite färg runtom, i cirka 5 minuter. 
Salta och peppra. 
Lägg över i en ugnsform.
Strimla de soltorkade tomaterna. 
Skala och finhacka vitlöken. 
Finhacka chilin.
 Fräs tomaterna, vitlöken och chilin i cirka 2 minuter, tills det börjar dofta härligt.
Krydda med timjan och oregano och häll i buljongen. 
Tillsätt grädden och parmesanosten.
 Låt det sjuda försiktigt tills osten smälter.
Skeda såsen över kycklingen i formen.
 Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
Dela körsbärstomaterna i halvor. 
Plocka basilikabladen.
Ta ut formen. Lägg ut körsbärstomaterna i formen och toppa med färsk basilika. 
Servera gratängen direkt med pasta.

Låt er väl smaka !



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar