måndag 15 januari 2018

MATTIPS ! Italienskt !





Måndag igen och visst tänker man på den ständiga matfrågan och vad ska man ha imorgon, i övermorgon o s v.

Som ni vet är jag en älskare av Italien och även dess mat. Men jag balanserar gärna upp pastan med att äta maträtter med bönor och linser i också. Det får gärna vara vegetariska rätter. Och mat som är Medelhavsinspirerat med mycket grönsaker och fräscha produkter.

Lite mer av vad jag äter i vegetarisk väg ska jag bjuda er på framöver. En sak i taget :-)

Idag ska det bli en Ravioli med ricotta, en riktig Italiendröm. Lite pysslig så en sådan rätt kan passa när man har lite extratid.


Bild lånad från TASTELINE
Ingredienser

Fyllning
110 gram spenat
1 st ägg, gulan
55 gram ricottaost
olivolja
salt
svartpeppar

Pastan
110 gram vetemjöl
2 st ägg

Sås
200 gram salami, i tunna skivor
2 dl Creme fraiche
1 st persilja, finhackad
2 st tomat(er), hackade, till servering

Tillagning:

1. Koka upp vatten i en stor och en liten kastrull.

2. Blanda mjöl och ägg i en stor bunke. Bryt av en liten bit av degen, slå in resten i plastfolie.

3. Kavla ut degbiten riktigt tunn (eller kör den genom en pastamaskin). Gör likadant med resten av degen.

4. Använd ett litet kakmått och ta ut små rundlar av pastan.

5. Häll i spenaten i den lilla kastrullen. Låt koka i tre minuter. Häll av vattnet och pressa ut vätskan ur spenaten.

6. Lägg spenaten i en matberedare eller mixer. Tillsätt ricottosten och ägglan och mixa ihop.

7. Ta en tesked av fyllningen och lägg på en pastarundel, lägg en pastarundel ovanpå. Försegla kanterna med lite vatten.

8. Lägg raviolin i det kokande vattnet. Koka i 3-5 minuter.

9. Hetta upp oljan i en panna och fräs salamin. Tillsätt creme fraiche och persilja och låt sjuda i fem minuter.

10. Lägg den avrunna raviolin i pannan och låt allt bli genomvarmt.

11. Servera med de hackade tomaterna.

Recept:
Erik Brännström

Receptet är från: TASTELINE

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar