torsdag 11 januari 2018

MATTIPS !








Många med mig gillar det italienska köket och under årens lopp uppskattar jag det mer och mer.
Den italienska maten har länge både förfinats och utvecklats p g a av dess läge och historia. Och smakerna har utvecklats p g a införsel av råvaror från andra länder.

Det italienska köket anses vara ett av de främsta i världen. Italienarna ställer höga krav på råvaror, eftersom mycket handlar om enkelhet och kvalitet.

Tortellini i ädelostsås

Tortellini i ädelostsås

Du behöver:

500 g färska tortellini
100 g ädelost
1 knippa gräslök
salt och malen vitpeppar

Béchamelsås:
2 msk smör
2 msk vetemjöl
5 dl mjölk
salt och malen vitpeppar

Gör så här:
Sås: Smält smör i en kastrull och rör i vetemjöl. Stäng av plattan och låt det dra ett par minuter. 
Rör då och då så att det inte blir brunt eller bränner fast. 
Tillsätt under omrörning mjölk, salt och några varv vitpeppar från kvarn. Låt såsen småkoka 10–15 minuter.
Koka tortellinin i rikligt med saltat vatten. Häll av vattnet. 
Hacka gräslöken fint.
Koka upp béchamelsåsen och smula ner ädelosten. 
Blanda i den hackade gräslöken. Smaksätt med salt och peppar.

Smaklig måltid !






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar