torsdag 29 mars 2018

MATTIPS !



HONUNGSKYCKLING I PÅSK

Extra saftig blir denna honungskyckling om du väljer majskycklingfiléer med skinn. Glazen med honung, soja och ketchup ger en sötsyrlig smak.

Bild och recept hämtat från ICA

6 pers.

Ingredienser
1 kg kycklingfiléer (gärna majskyckling med skinn)
1 tsk salt
1 4/5 krm peppar
citronklyftor till garnering
bladpersilja till garnering

Honungsglaze
3/5 dl japansk soja
3/5 dl flytande honung
3/5 dl chilisås av ketchuptyp
1 1/5 msk senap
3/5 tsk paprikapulver




Gör så här:

Blanda ingredienserna till glazen.

Krydda kycklingfiléerna runt om med salt och peppar. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. 
Skeda över 1/3 av glazen. Ställ plåten i kall ugn.

Sätt ugnen på 175°C.

Tillaga kycklingen tills innertemperaturen är 70°C, det tar ca 30 minuter. Skeda över glazen ytterligare 2 gånger under tillagningstiden.
Starta timer

Låt svalna. Skär i skivor och ställ i kylen. 

Timmar före servering: Lägg upp kycklingen på ett fat och låt stå framme i rumsvärme.

Välj helst filéer med skinn, t ex av majskyckling, som blir extra saftiga.

Strax före servering: Garnera med citronklyftor och persilja.


Bild lånad från ICA
Salsa Verde:

Ingredienser
  1. 2 dl plockad persilja.
  2. 4 sardeller i olja.
  3. 2 skalade vitlöksklyftor.
  4. 4 msk kapris.
  5. 3 msk färskpressad citronjuice.
  6. 1 dl olivolja.
  7. svartpeppar.






Gör så här:
1–3 dagar före festen: Grovmixa persilja, sardeller, vitlök och kapris med stavmixer eller i matberedare. Blanda med citronjuice och olja. Smaka av med peppar. Ställ i kylen.
30 minuter före servering: Lägg upp såsen i en skål.
Låt er väl smaka !












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...