ÄNGAMAT
En enkel, redd soppa på ekologiska ingredienser. Lätt som en plätt att tillaga.
Supergott !
4 port.
DU BEHÖVER:
3 salladslökar
1/2 blomkålshuvud
3 st morötter
500 g potatis
100 g sockerärtor
1/2 broccolihuvud
3 msk koncentrerad buljong (grönsak eller kalvbuljong)
5 dl vatten
5 dl mjölk
1/2 dl grädde
1 äggula
2 msk vetemjöl
1/2 dl persilja
Salt och peppar
GÖR SÅ HÄR:
Skala och skiva morötterna.
Dela blomkålen i små buketter, skiva löken och dela sockerärterna.
Vispa ut mjölet i vattnet i en kastrull.
Låt det koka upp under vispning.
Tillsätt mjölk och salt.
Låt allt koka upp.
Lägg i morötter och blomkål och låt koka ca 5 min.
Lägg i lök och sockerärter och koka 1 min till.
Blanda äggula och grädde och rör ner det i soppan.
Låt inte soppan koka mer.
Avsluta med att röra ner färsk persilja och smaka av med salt och peppar.
Har inte ätit ängamat sen jag var liten. Blir sugen!
SvaraRaderaKram Karin
Det var längesedan för mig också sedan jag åt en sådan. Minns att mamma gjorde sådan och att den var så god.
RaderaMin mammas soppa smakade alltid gott men den här var helt ok också :-)
Ha en fin söndag ! KRAM
älskar ängamat! ❤️ vetemjöl....? hoppar över vattnet också, broccoli får jag hoppa över för maken :)
SvaraRadera(jag låter grönsakerna mjukna långsamt med en klick smör, tillsätter vätska sen)
SvaraRadera