Inspiration från Italien
GNOCCHI MED GRÖNKÅLSPESTO
Jättegod italienskinspirerad maträtt som också är mycket enkel att göra.
4 portioner
150 g färsk grönkål (fryst i nödfall)
1 dl mandel
1/2 dl pinjenötter
2 vitlöksklyftor
1 dl riven ost, gärna cheddar
1/2 dl olivolja
salt och svartpeppar
10 soltorkade tomater i strimlor
700 g färsk gnocchi
Så här gör du
Koka grönkålen i någon minut och skölj sedan i kallt vatten.
Låt rinna av ordentligt, krama gärna kålen med händerna.
Mixa grönkål, mandel, pinjenötter, vitlök och ost.
Peston ska inte bli helt slät.
Vill du vara snäll mot knivarna i mixern kan du hacka mandeln manuellt.
Smaka av med salt och peppar.
Koka gnocchin ett par minuter.
Blanda med grönkålspesto och soltorkade tomater.
Toppa gärna med rostade pinjenötter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar