TORSKRYGG MED PESTO OCH FETA
Häromdagen lagade jag till en riktigt god fiskrätt på torskrygg med pesto och fetaost
och mycket grönt till.
Delar receptet här och ni som vill pröva den - smaklig måltid !
Bild lånad från ICA
Tina torsken om fryst används.
Sätt ugnen på 200°C, endast övervärme.
Potatispuré: Skala och koka potatisen.
Torsk: Lägg torsken i en ugnssäker form, bred på peston och smula över fetaosten. Sätt in formen mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills fiskens innertemperatur är 56°C.
Starta timer
Sallad: Dela tomaterna och blanda dem med sallat, olivolja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
Potatispuré: Häll av och pressa potatisen med potatispress.
Vispa ihop till en puré med varm mjölk och smör. Smaka av med salt och peppar.
Servera torsken med potatispuré och sallad.
Ingredienser (4 pers)
Potatis puré
900 g mjölig potatis
3 dl mjölk
2 msk smör
1/2 tsk salt
ca 600 g torskfilé
3 msk pesto
150 g fetaost
Sallad
1 ask körsbärstomater (250 g)
65 g machesallad
1 msk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger
salt och peppar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar