Ojoj, vad sol och härligt det är nu ! Och mer ska det visst bli.
Vilken drömmånad maj har varit för oss som tycker om sol och värme.
Snart går vi ner till sjön och doppar tårna åtminstone och njuter av den ljumma försommarkvällen.
Latemansdag idag med mat, så idag gjorde jag en repris på lite italiensk matinspiration som jag älskar.
Den är bara SÅ god !
GNOCCHI MED GRÖNKÅLSPESTO
4 portioner
150 g färsk grönkål (fryst i nödfall)
1 dl mandel
1/2 dl pinjenötter
2 vitlöksklyftor
1 dl riven ost, gärna cheddar
1/2 dl olivolja
salt och svartpeppar
10 soltorkade tomater i strimlor
700 g färsk gnocchi
Så här gör du
Koka grönkålen i någon minut och skölj sedan i kallt vatten.
Låt rinna av ordentligt, krama gärna kålen med händerna.
Mixa grönkål, mandel, pinjenötter, vitlök och ost.
Peston ska inte bli helt slät.
Vill du vara snäll mot knivarna i mixern kan du hacka mandeln manuellt.
Smaka av med salt och peppar.
Koka gnocchin ett par minuter.
Blanda med grönkålspesto och soltorkade tomater.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar