onsdag 11 september 2019

BOKTIPS !


Trots att vi går mot höstens mörker nu med stora steg ser jag fram mot hösten och den känns ljus med de många bra höstböcker som väntar på läsning.
När höstmörkret faller och regnet smattrar mot fönsterrutan då är det "sofflocket" och kaffet som hägrar 😊

Lind & Co har gett ut den här boken. Boken kan köpas hos bl a ADLIBRIS

Missa inte att läsa den i höst 😊


Den starkaste lågan
Shobha Rao

En extraordinär debutroman som utforskar vänskapsbandet mellan två indiska flickor som tvingas isär av livets omständigheter. Men de vägrar att ge upp hoppet om att finna varandra igen.

Savitha och Poornima lever båda i extrem fattigdom. Efter att Poornimas mamma dött saknas kärlek och ljus i hennes liv. Hon tvingas ta hand om hemmet och sina syskon till dess att pappan har hittat henne en lämplig make.

När Savitha gör entré i deras hem fängslas Poornima av den självständiga, glada flickan. De blir vänner och plötsligt känns deras lilla by inte längre riktigt lika klaustrofobisk. Poornima vågar drömma om ett liv bortom ett arrangerat äktenskap.

När en fruktansvärd våldtäkt driver Savitha på flykt, lämnar Poornima allt för att hitta sin vän. Hennes sökande tar henne till det indiska samhällets mörkaste hörn, på en skrämmande resa där hon utnyttjas på de mest brutala vis och till slut hamnar i ett lägenhetskomplex i Seattle. Trots de allt större hinder de ställs inför förlorar Poornima och Savitha aldrig det starka hopp som brinner inom dem.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar