fredag 7 februari 2014

Helgmat och annat

Musiklänk !

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=mdRkP3-pSEs

*********************

Delar med mig av en länk om ni vill lyssna till den medans ni läser detta.

***********************

Nu regnar det för fullt här utanför fönstret. Även idag är det 4 + ute.
Undrar om jag har fel på termometern, hmmm....
Så nu sitter jag här och myser med en kopp förmiddagskaffe och en kaka.


Vår härliga morgonpromenad gick förbi ett ställe där det finns olika raser av höns.
De är ju så jättefina ! Det minner mig om barndomen och jag älskade höns och speciellt en liten höna fick
stå ut med min kärlek för jag skulle alltid bära på henne. Hon fick vara inne med mig och sitta
 i mitt knä t o m. 
Hon tycktes finna sig i sitt öde. Jag var så stolt när hon också "struttade" med mig när jag var ute. Det blev som en liten hund nästan. Det ska böjas i tid  :)
Jag var i 4-5 årsåldern då.


Sedan en veckas tid så har jag haft videkvistar i köksfönstret som ni ser.
En verklig favorit att ha inne.


Jovisst en gammal stol som nu har börjat målas om. Som ni ser så ska den bli vit
istället för en ful blå färg ihop med lite beiget som den var förut.
Den ska målas ytterligare en gång kan jag tillägga. Kanske någon snygg dyna att sitta på också sedan.



Till sist så klart så tänkte jag ge ett tips om en god och enkel helgmiddag som ligger
åt det lite nyttigare hållet.

Varsegod !

TREVLIG HELG !! :)


Ingredienser

8-10 stpotatis, (800 g)
1 mskolivolja
2 tsksalt
1 stpurjolök
1 pktkörsbärstomat, (250 g)
4 stlaxfilé, skinn– och benfri, bitar (à 150 g)
1 krmsvartpeppar
150 gfetaost
0,5 sttimjan, kruka

Tillbehör

1 stmatyoghurt med rivet citronskal

Tillagning

1. Sätt ugnen på 250°. Skala och skär potatisen i klyftor. Lägg dem i portionsformar eller i en långpanna och häll över oljan och hälften av saltet. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min.
2. Ansa och skär purjolöken i ca 2 cm breda bitar. Fördela purjolök och tomater på potatisen och lägg på laxen. Strö resten av saltet och pepparn på laxen. Smula över osten.
3. Tillaga ytterligare 10–15 min.
4. Klipp rikligt med timjan över lax, grönsaker och potatis och servera med en klick matyoghurt smaksatt med rivet citronskal.





1 kommentar:

  1. Låter gott det där! Ska testa det någon dag. I går hade jag 5:2-dag och åt en laxbit uppskuren som fjärilskotlett och stekt i lite rapsolja och vitvinsvinäger tillsammans med några små tomater och gröna bönor, serverad med rivna morötter och citron. Sådana där laxbitar hör till det bättre som har uppfunnits!
    Kram /Kerstin

    SvaraRadera