En lättlagad laxrätt med ett lågt GI, som passar både till vardag och fest.
Servera med en gud örtmajonäs eller en sallad bara.
Eventuellt pressad potatis till också
Ingredienser (4 portioner)
- 600 g laxfilé
- salt
- peppar
- olivolja
- Varm salladsbädd
- 1 dl Kokta Små linser
- 2 gula paprikor
- 2 salladslökar
- 10 st cocktailtomater (Helst In kvist)
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Tillagning
- Satt Ugnen in 200 grader.
- Salta OCH peppra laxen OCH lagg håla i en ungsfast form. Ringla ÖVER olivolja.
- Ungsbaka Laxen i 15-20 Minuter.
- Skiva grönsakerna OCHj stel DEM NAGRA Minuter i olivolja i en het Stekpanna.
- LaGG grönsakerna i botten in ETT serveringsfat OCHj LaGG ÖVER Laxen. Strö linserna ÖVER Laxen.
- Servera GENAST.
Jag fick dem härom dagen och hoppas de står sig någon vecka till så att jag kan njuta av dem.
Behövde slänga de gamla korkunderläggen som hade gjort sitt.
Sände längtans blickar på denna stol av gammal årgång som var prissatt till 75 kronor.
Den går ju att måla om. :)
Hann med också att göra en enkel citronkaka till eftermiddagskaffet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar