torsdag 27 februari 2014

Matrecept




En lättlagad laxrätt med ett lågt GI, som passar både till vardag och fest.
Servera med en gud örtmajonäs eller en sallad bara.
Eventuellt pressad potatis till också

Ingredienser  (4 portioner)

  • 600 g laxfilé
  • salt
  • peppar
  • olivolja
  • Varm salladsbädd
  • 1 dl Kokta Små linser
  • 2 gula paprikor
  • 2 salladslökar
  • 10 st cocktailtomater (Helst In kvist)
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Tillagning

  1. Satt Ugnen in 200 grader.
  2. Salta OCH peppra laxen OCH lagg håla i en ungsfast form. Ringla ÖVER olivolja.
  3. Ungsbaka Laxen i 15-20 Minuter.
  4. Skiva grönsakerna OCHj stel DEM NAGRA Minuter i olivolja i en het Stekpanna.
  5. LaGG grönsakerna i botten in ETT serveringsfat OCHj LaGG ÖVER Laxen. Strö linserna ÖVER Laxen.
  6. Servera GENAST.
*******************************************************
Så fint med tulpaner, det känns verkligen som vår.
Jag fick dem härom dagen och hoppas de står sig någon vecka till så att jag kan njuta av dem.





Lite loppisbesök har gjorts och här ser ni vad jag kom hem med, kastrull/grytunderlägg för 5 kronor/st. :)
Behövde slänga de gamla korkunderläggen som hade gjort sitt.


Sände längtans blickar på denna stol av gammal årgång som var prissatt till 75 kronor.
Den går ju att måla om. :)

Hann med också att göra en enkel citronkaka till eftermiddagskaffet.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar