Gottegris som jag är så tänkte jag bjuda er på lite smaskigt,
kanske lagom till helgen när man får vänner på besök.
kanske lagom till helgen när man får vänner på besök.
Recept.nu
Antal portioner: 4
Färdigt på: 40 min
Ingredienser
Nötbotten:3 dl blötlagda hasselnötter 3 dl blötlagda cashewnötter 1 msk kakao 3 dl blötlagda dadlar (utan kärna) Fyllning:1 liter jordgubbar 1.5 liter hallon 1 kiwifrukt
Gör så här
1. Kärna ur dadlarna och blötlägg dem och nötterna.
2. Mixa nötter, dadlar och kakao till en smet.
3. Tryck ut fyra hjärtan med hjälp av pepparkaksformar.
4. Skiva jordgubbarna och kiwifrukten. Fördela jordgubbar och hallon på nötbotten. Dekorera med kiwifrukt och toppa med en skopa god glass.
4. Skiva jordgubbarna och kiwifrukten. Fördela jordgubbar och hallon på nötbotten. Dekorera med kiwifrukt och toppa med en skopa god glass.
Recept.nu
Runt Medelhavet rinner försvarliga mängder olivolja ner i maten, så även i Katalonien. Men man använder även mängder av smör, grädde och andra mejeriprodukter. Svamp och grädde är perfekta kamrater i matlagningssammanhang. Citronskalet lättar upp den rustika rätten
Ingredienser
4 st fläskkotletter olivolja smör Salt, efter smak Peppar, efter smak 400 g svamp, blandad 2 st vitlöksklyftor, hackade 1 st citron, skal 1.5 dl vispgrädde Persilja, rikligt med grovt skuren
HA DET GOTT !! :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar