fredag 11 juli 2014

Dikeskantens blommor

Vägkantens blommor en solig sommardag någonstans i vårt fina landskap

Liten larv på middag


Söt humla på middag


Här fortsätter den med måltiden

En fin byvägBlåeld
 (Echium vulgare) är art i familjen förgätmigejväxter.
Blomkronan har inte likbladigt bräm (den övre eller bakre sidan är längre än framsidan). En av ståndarna, den bakersta (i mittlinjen eller symmetriplanet), är mindre än de övriga. Eftersom ståndarna är långt utskjutande, är pollenet inte väl skyddat.
Blåelden är täckt med borstlika, nästan stickande, hår och bladens färg är därför grågrön. I förhållande till örtståndets storlek är blomställningen ovanligt stor med rikligt med blommor i en hög, smal spira.Blommornas färg skiftar starkt med åldern och är klar och vacker, därav namnet.Varaktigheten är två år. Stjälken är mycket seg och hård. Växtplatserna är torra och hårda grusbackar, järnvägsbankar, trädesåkrar m. m. genom nästan hela det bebyggda Sverige. Men det är bara i landets södra delar blåelden är varaktig och uppträder i stora och täta bestånd.


Nu har vi verkligen en underbar tid med sol och värme och allt vad sommaren hör till.
Det är bara att njuta varenda sekund.
Att vara i nuet och leva varenda sekund - livet.

Lite träning i det kanske enligt nedan.......
Att stanna kvar i tystnaden kräver både tålamod och mod. Ganska snart blir vi rastlösa, tankarna far som flugor och vi får lust att resa oss och gå iväg. Vi har mycket att lära oss av att stanna kvar en stund i tystnaden. Att motstå impulsen att lyssna på något och mata vår hjärna med intryck.
Idag en mindfulnessövning som handlar om att stanna kvar i tystnaden. Att avsätta några minuter och bara andas. Inte göra någonting annat än att andas. Ha inga förväntningar. Gör det inte mer komplicerat än det är. Men när den första impulsen att resa dig kommer, så stanna kvar ännu ett litet tag. Upptäck vad som händer med dig och ditt sinne.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...