torsdag 6 november 2014

Mode, Kosmetika, Mat, Billiga resorVilka kontraster vi har här i Sverige mellan våra fyra årstider. Men det är väl lite det som är tjusningen också. Vi kan verkligen se skillnaden mellan dem. Sedan om vi njuter av alla, det är ju upp till var och en. 
Hej Alla ! 
Först måste jag säga att det är så roligt att ni tittar in på min blogg. Hoppas ni hittar något som ni tycker är till nytta och nöje för er ! 

Vet ni, idag har den första snön kommit hit. Det är precis alldeles vitt utanför fönstren !
Då var det dags att inse ändå att vintern är i antågande.
Den första snön kanske tinar upp snart igen eftersom det ska bli rätt många plusgrader igen.

Det blir rätt tvära kasta i mina inlägg från kosmetika och mode till en skön resa.

Idag ska jag absolut kasta mig på flyget ner till Rom, Italiens fina huvudstad. Där det är lite soligare och mildare. Men man vet ju aldrig, de har ju också ett svalare och ostadigare klimat så här års.
Men för att hitta den billigaste resan till Rom, så klickar jag självklart in mig på  http://www.bokasmart.se/

Rom är huvudstad i Italien och var även huvudstad i det romerska riket under antiken. Rom är huvudstad i regionen Lazio och huvudort i provinsen Rom. I Rom ligger även Vatikanstaten, centrum för Romersk-katolska kyrkan. Rom har 2 777 979 invånare.

Rom har ett kulturellt och historiskt arv som saknar motstycke bland dagens stora huvudstäder. Rom grundades redan 753 f.Kr., vilket är flera hundra år innan andra städer som London och Berlin ens var påtänkta. Det enorma romarriket fick här sin bas, och Rom blev centrum för den tidens sociala, kulturella och, framför allt politikens fäste. Rom var därmed sin tids viktigaste knutpunkt, och det lever kvar än i dag i ordspråk som ”alla vägar leder till Rom”.


http://www.bokasmart.se/
Naturligtvis är det inte bara Rom ni kan hitta er billiga resa hos bokasmart.se utan till massor av andra länder !


Några av de sevärdheter jag absolut skulle vilja tipsa er om är då  bl a.

COLLOSSEUM
Colosseum, den antika amfiteatern från romarriket, är ett måste. Det uppfördes omkring 70 e.Kr. och är ett av de mest välbevarade exemplen på romersk arkitektur. Här finns också massor av marknader, där du kan göra fynd inom allt från CD-skivor till antikviteter, samt teatrar och restauranger av bra kvalitet.

KejsarVespasianus började bygget som slutfördes av hans son Titus. Under romerska rikets tid hade man strid mellan vildadjur, avrättningar, gladiatorspel och teater där för en stor publik, som mest 87 000 åskådare. Många djurhetsningaroch gladiatorspel utfördes emellertid på Circus Maximus söder om Palatinen. Colosseum har en omkrets på 524 meter och är 48 meter hög.
Källa: Wikipedia

Caracalla - Badhus i Rom
Enligt ett gammalt romerskt talesätt var en dumskalle "Han som varken kan läsa eller simma". Att bada (och simma) var med andra ord något man tog på största allvar i det antika Rom.

Terme di Caracalla var ett av de största badhusen (eller terminer som det också kallas) och man kan fortfarande besöka ruinerna och förundras över hur väldigt det måste varit en gång i tiden. Badhusen var endast tillåtna för män och tycks ha varit en samlingsplats där det fanns utrymme för såväl studier och filosofiska diskussioner som för fysisk träning och avslappnande tempererade bad.Vem kan missa den välkända fontänen där  skådespelerskan Anita Ekberg och Marcello Mastroianni badade i 1960 i filmen La Dolce Vita.
FONTANA DI TREVI
Det ljuva livet
Det ljuva livet är en italiensk dramakomedifilm från 1960 i regi av Federico Fellini. Huvudrollerna spelas av Anita Ekberg och Marcello Mastroianni. Filmen vann Guldpalmen vid filmfestivalen i Cannes 1960.Wikipedia

Premiär: 3 februari 1960 (Italien)
Regissör: Federico Fellini

Hela området kring Fontana di Trevi är stämningsfullt och serveringarna som finns där gör det till en perfekt plats att sätta sig ner och ta det lugnt. Njuta av atmosfären och kanske äta en bit mat eller ta en läskande dricka.


Man kan väl heller inte missa att ta sig till Piazza Navona, Piazza Venetzia, Piazza Garibaldo, Piazza del Popolo, Pentheon, Peterskyrkan, Sixtinska kapellet, Vatikanen,, Spanska trappan, Via Appia, Roms katakomber, m m, m m

***********************************
Snart är vintern här och vi behöver kanske ännu mer se om våra läppar för att inte få torra, nariga sådana. Här nedan har jag lagt in två exempel på vad vi kan använda oss av för ekologiska produkter.
Klicka in er på deras hemsida här nedan så hittar du ännu mer förslag.


KICKS


Organic Coconut Milk Lip Balm
Klicka HÄR
PRODUKTINFORMATION
För att dina läppar ska se välvårdade och sunda ut har eos tagit fram ett läppbalsam som är 95 % ekologisk och 100 % naturlig - helt fri från petrolatum och parabener. Fullpackad med antioxidantrik vitamin E, lindrande sheasmör och jojobaolja.


KICKS
Organic Vanilla Mint Lip Balm


PRODUKTINFORMATION
För att dina läppar ska se välvårdade 
och sunda ut har eos tagit fram ett
läppbalsam som är 95 % ekologisk 
och 100 % naturlig - helt fri från 
petrolatum och parabener. 
Fullpackad med antioxidantrik 
vitamin E, lindrande sheasmör och 
jojobaolja.
Vikt: 7 g


************************


KLÄDER

Bästsäljare på LINDEX

                                                                              Klicka på LINDEX så hittar du många fina                                                                     plagg som är deras bästsäljareKlicka här på ELLOS så hittar du många tips på nedsatta priser.

Passa på att fynda !


                                                                                       


                Jättefin sportsko


               

Nelly.comVarma, snygga jackor och kappor hittar du HÄR hos Nelly


**************************

Leila.se
HÄR hittar du Leilas recept
4 PORTIONER

6 champinjoner
1 paprika
1 gul lök
2 buntar broccolibuketter
olivolja
8 ägg
2 dl mjölk
1 dl riven parmesan
Salt och peppar efter smak

Skär och fräs alla grönsaker i en stekpanna tillsammans med olivolja, salt och peppar.
Häll på den blandade äggsmeten, där både mjölken, parmesanosten och kryddorna är med.
Antingen gör du klart frittatan på spisen eller så sätter du in den i ugnen på ca 160 gr i 20-25 min. 

Tips: Supergott med en blandad sallad, örtsalt och lite olivolja till.

Ha det det bra !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...