torsdag 8 september 2016

Sommarkänsla vid vattnet och en ny bokNu har kvällstunden kommit och jag summerar den här dagen med att vi har haft drygt 20 grader sommarvarmt fast hösten är här. 

Idag och flera dagar tillbaka har det varit så skönt i luften så att mina tår har velat gå i vattnet och svalka sig trots att det är september.
Men även om det är fem tår på varje fot så har de inget att sätta emot när den övriga kroppen för sin talan. För har det inte varit läge för bad i somras så får det nog vara nu också :) 
Lika med bara gå på stranden visserligen barfota och det räcker långt. 


Man brukar säga sådan matte sådan hund och det kan nog stämma.
Hittills så är det här det längsta hon gått ut i vattnet och det är ungefär mattes åsikter 
om vatten också :)


Men nu så, har vi tagit kväller och lässtunden nalkas. 
Den ser jag alltid lika mycket framåt mot (ja, även dagtid också), men på kvällen när det börjar skymma ute och man kan tända lite ljus inne, blir det en särskild mysig känsla. 

Idag landade äntligen en av de böcker jag längtat efter. 
Boken heter "Vid foten av Montmartre".  Skriven av Britta Röstlund och det är hennes debutroman.

Handlingen utspelar sig i Paris. En person vars namn är Mancebo som driver en speceriaffär.
Från sin pall utanför butiken betraktar han kvarterets brokiga gatuliv.
En dag knackar en kvinna på porten efter stängningsdags och ger honom ett märklogt uppdrag.
Så konstaterar han att efter det är ingenting sig likt. 

Samtidigt, inte långt därifrån, sitter en journalist och arbetar på ett café. En man kommer in och frågar om hon väntar på Monsieur Bellivier. Hon får ett infall och svarar ja.
Ett vindlande sökande tar sin början som leder fram henne till oväntade möten och nya insikter. 

Norstedts förlag skriver också att boken är en gåtfull och fascinerande berättelse med överraskande vändningar.


Nu kan jag konstatera att jag får ha en bok i varje hand och läsa eftersom jag inte hunnit läsa klart den andra boken " Den lilla bokhandels i Paris". 
Den är väldigt läsvärd och underhållande och den är svår att slita sig ifrån när man egentligen behöver sova.Nu får ni ha en härlig kväll !3 kommentarer:

 1. Härliga dagar ... och så skönt när kvällarna blir längre och man hinner med att drömma sig bort i böckernas värld. Stämningsfulla bilder ... önskar dig en fin helg!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket Anki för din fina kommentar ! Önskar dig också en fin helg !
   Kram

   Radera
 2. En Golden Retriever (visst är det en Golden?) som inte älskar vatten?! Så kul hur olika personligheter de har. Jag trodde att Retrievrar knappt kunde få nog av vatten. Mysigt att gå strandkanten med sin kompis, man har verkligen mycket glädje av en hund.

  Två böcker som utspelar sig i Frankrike, jag måste läsa båda, jag gillar det mesta som har med Frankrike att göra. Men du såg ju hur många böcker jag måste hinna läsa först, så det får bli i november-januari, när jag tror att det lugnat sig litet med recensionsexemplar, när bokmässan är över och det inte kommer så många nya böcker. Tack för boktipsen, det är alltid så roligt att läsa om vad andra läser och om böcker överhuvudtaget.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...