måndag 12 december 2016

BOKTIPS
Så blev det riktig vinter igen med -7 grader i morse och snö.

Det är väl bara att gilla läget för ut måste man.

Men att ta av sig handskarna för att fotografera är inte så tilltalande nu.

Så kameran brukar inte vara med alltid och naturligtvis är det då som jag ser fåglar och djur som dyker upp.😁


Idag fick kameran följa med dock, och naturligtvis så fanns det inte varken fåglar eller andra djur att fota mer än den här ovilliga lilla talgoxen som så oartigt vände bakdelen till mig och sedan försvann på fel sida om trädstammen - så var det med den fågelskådningen 😂

Jag är verkligen ingen "vintermänniska" utan vill ha sol och varmt.

Jag försöker trösta mig med att läsa en bok som ni ser här nedan.

Går ju att drömma sig bort till varmare breddgrader och varför inte till en pittoresk fransk by invid Medelhavet precis som i boken.


Uppföljaren till feelgood-succén SOLVIKEN

Gabriel har det inte lätt. Inte bara att våren är inställd, Golfströmmen på väg åt helt fel håll och hans spermier för slöa för att orka göra sitt jobb, han känner dessutom på sig att vackra Cecilia tänker lämna honom. Igen.

Cecilia i sin tur tvivlar alltmer på om det var rätt att gå tillbaka till Gabriel. För vad spelar det för roll att han har världens sötaste nackgrop när han ändå inte vill samma sak med livet som hon ?

När den karismatiske Antoine gör comeback i Gabriels liv och lockar med en tillvaro i en trakt med ljumma vindar och trehundra soldagar per år, kan inte Gabriel värja sig. Detta är ju precis vad Cecilia och han behöver. Adjö resultatrapporter, övertid och permafrost, bonjour sol, hav och frihet!

Men att börja ett nytt liv är svårare än Gabriel föreställt sig. Dessutom har Cecilia inte glömt bort vilken hennes hetaste önskan är, och hon tänker se till att den går i uppfyllelse. Croissants till frukost är en varm och tragikomisk roman om kärlek, biologiska klockor som tickar och livsdrömmar på kollisionskurs.4 kommentarer:

 1. Näe jag gillar inte detta mörker och att frysa...men det är väl bara att stå ut, hålla sig inne och läsa en god bok! Tack för tipset!
  Önskar dig en skön Luciakväll.
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 2. Jag gillar snö på "vintern"...för är det vinter så ska det inte vara barmark, eller isigt, eller slaskigt, nä usch !...det värsta jag vet. Snö och några minusgrader..jaa !!
  Så nu är jag lite sur, hihi...för vi har inte fått någon snö och får heller ingen före jul...sååå trist. Vi brukar ha lite snö här vid Norrlandskusten den här tiden....men inte alltid !
  Trevlig kväll !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas ni ändå får några små vita snöflingor till julafton.
   Kram

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...