Bakrecept, recension





RECENSION AV BAKRECEPT,  CITRONKAKA MED GURKMEJA

Fortsättning följer med ytterligare bakrecept ur boken senare.

Det trevliga bokförlaget med så mycket bra böcker Lind & Co har gett ut den här boken.

Eftersom jag fick den här boken bara för några dagar sedan så ville jag så fort som möjligt pröva något gott ur den. 
Sagt och gjort, idag blev jag så sugen på en god mjuk kaka, så fram med bakformen och ingredienserna.
Det skulle komma vänner på fika, så det passade bra med lite hembakt då. 
Det här bakreceptet gick lätt och smidigt att röra ihop i en bunke och vips så var det bara att sätta in i ugnen. 
Lätt som en plätt :-)

Eget foto 
INGREDIENSER:
4 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk torkad gurkmeja
4 ägg
1/2 tsk salt
1 dl honung eller lönnsirap
1/2 dl kokosolja, rumstempererad/smält

Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop alla torra ingredienser och tillsätt därefter honung, ägg, citron och kokosolja.

Häll upp i en avlång bakform (klä den eventuellt med bakplåtspapper för att lätt få ut kakan ur formen).
Grädda i ca 25-30 minuter.
Känn i mitten av kakan om den känns fast - då är den färdig !

Betyg i helhet på receptet 5/5
En citronkaka lite utöver det vanliga med en god och avvägd smak av citron, kokos, gurkmeja. 
Ett stort plus var att den var enormt tilltalande saftig. Fanns ingen som helst tendens till att kännas torr.
En supergod citronkaka som gillades av gästerna. 

Lättfattlig och enkel receptbeskrivning samt ett mycket tilltalande foto av kakan i boken som gjorde det lite extra lockande att pröva receptet. 

På samma gång som jag/vi njöt av citronkakan så kändes den inte lika onyttig som när en citronkaka innehåller socker och vetemjöl utan den här hade honung och mandelmjöl som alternativ. 


Det här kakreceptet rekommenderar jag varmt till er alla som gillar citronkaka !





Kommentarer

  1. Å, tack för receptet, det kommer jag att prova! Skriver ut det direkt :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Anette för att du tittade in här, alltid lika kul :-) Hoppas du också kommer att gilla receptet :-)

      Radera

Skicka en kommentar