tisdag 27 juni 2017

Italienska nätter....Förtrollande romanDen här boken har getts ut av bokförlaget HISTORISKA MEDIA
Recension av boken kommer under sommaren.

Boken kan köpas hos bl a ADLIBRIS

Utdrag ur boken:
"Gå till herden där borta. Och gör det genast, innan någon annan lägger beslag på hans lire, säger han. Valerio nickar.
Arbeta hårt min pojke, säger han och ger sedan efter för hostan. Ettore bryr sig inte om att svara. Trots allt är hårt arbete den enda sorts arbete som finns.
De kommer fram till gården i samma stund som solen går upp, stillsamt färgsprakande. Pino vänder sig som hastigast mot den, blundar och tar ett djupt andetag, som om han är en växt och suger åt sig energin för att kunna arbeta den dagen.
När himlen har fattat eld på det sättet tänker Ettore på Livia och på hur hon skuggade sina svarta ögon med ena handen.
När det regnar tänker han på hur Livia kisade upp mot milnen och log när dropparna träffade hennes hud.  När mörkret fallet tänker han på de gånger de möttes under valven på Gioias äldsta gator, då de bara kände igen varandra med hjälp av känseln och luktsinnet, då hon kunde fatta hans trevande hand och kyssa hans fingertoppar, vilket fick det att dunka av åtrå mellan hans ben.-"

Ny förtrollande roman av storsäljande Katherine Webb. Nominerad till priset Årets Bok av Bonniers bokklubbar!
Året är 1921. Unga, osäkra Clare Kingsley reser genom södra Italiens brända landskap på väg till den lilla staden Gioia del Colle. Här ska hon tillbringa sommaren med sin make, som arbetar för den nyrike markägaren Leandro Cardetta.

När Clare stiger av tåget drabbas hon genast av onda aningar. I den lilla staden råder en laddad stämning, och borton Leandros luxuösa villa har spänningen nått bristningsgränsen. Stadens fattiga arbetare söker desperat efter arbete och mat, många av dem är veteraner från första världskriget. En av dem är Ettore. Då Clares och Ettores vägar korsas försvinner hennes hemlängtan i ett slag.

Innan sommaren är slut kommer hjärtan att krossas, våldsam fiendeskap gro och omtumlande sanningar att avslöjas. Och Clare kommer att lära sig en läxa för livet ...

Författare: Katherine Webb
Språk: Svenska
Utgiven: 2017-03
Översättare: Annika Sundberg
ISBN: 9789175454405
Förlag: Historiska Media
Upplaga: 1
Antal sidor: 471


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...