fredag 22 december 2017

BOKTIPS !Arma älskade Italien
av Margareta Zetterström
Så länge jag kan minnas har jag längtat till landet där citronerna blommar.

Men till skillnad från många andra Italienvänner har jag aldrig kunnat blunda för de missförhållanden som gör livet för många italienare till ett helvete. 

Och jag anser att den som älskar Italien har en skyldighet att beskriva landet sanningsenligt, med alla dess fel och brister, en plikt att tala klarspråk om den organiserade brottsligheten, maffiavåldet, korruptionen, terrorismen och - framför allt - den italienska statens totala oförmåga att komma till rätta med dessa grava samhällsproblem.

Jag älskar Italien och hatar alla missförhållanden som gör detta potentiella paradis till ett - bitvis - rent inferno. Därav titeln på denna bok där jag samlat texter som på olika sätt belyser italiensk kultur och italienskt samhällsliv.

Margareta Zetterström är verksam som författare, frilansskribent och översättare. Hon har tidigare utgett böckerna Erik Blomberg - en kämpande intellektuell (Gidlunds 1977), Jag hatar de likgiltiga (Kulturfront 1988) och På jagets fasta grund (Tintomara/Books on Demand 2005).
Margareta Zetterström översätter från tyska, franska och italienska och tilldelades nyligen Svenska Akademiens översättarpris för 2007.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...