Den här rätten är verkligen god om man är som jag grönsaksälskare i stora mått.
Maträtten är både snabb, nyttig och god.
Broccoligratäng
Servera broccoligratängen med en grönsallad alt med timjandoftande potatisklyftor (om ni äter kolhydrater). Tomat och finskivad röklök med en skvätt balsamvinäger balanserar fint med sin syrlighet till anrättningen.
Ingredienser: (4 portioner)
2 broccolibuketter
1 burk keso
3 ägg
1 dl parmesanost
1-2 dl grädde alt sojagrädde
10 cm purjolök
2 msk smör
Tillagning:
Skölj och dela broccolin i små buketter.
Koka buketterna i lättsaltat vatten ca 2 minuter.
Koka buketterna i lättsaltat vatten ca 2 minuter.
Klicka en ugnsfast form med lite smör och häll i broccolin.
Hacka purjolöken och strö den över broccolin.
Blanda ägg, keso, ost samt grädden till en smet.
Krydda med en aning muskot, örtsalt samt svartpeppar.
Krydda med en aning muskot, örtsalt samt svartpeppar.
Slå blandningen över broccolin och gratinera i ugnen ca 15 minuter.
****************************
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar