fredag 26 januari 2018

MATTIPS !






ARLA


FISKGRYTA MED SAFFRAN 

Antal portioner: 4 port.

Ingredienser:
400 g laxfilé
1 purjolök
500 g fast potatis
1 pkt saffran à 0,5 g
2 msk skaldjursfond
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
1 ask cocktailtomater à 250 g

Gör så här
Skölj och skär purjolöken i ca 1 cm breda skivor. Skala och skiva potatisen. 
Fräs purjolök och potatis med saffran i en stor kastrull i smör-&rapsolja. 
Häll på gräddmjölk och fond. Låt sjuda ca 10 min. 
Skär laxen i 3x3 cm stora tärningar och lägg ner i grytan. 
Sjud ca 3 min och smaka av med salt och peppar. 
Toppa med delade tomater.

Smaklig måltid !












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...