Köttfri måndag med bön- och grönsakssoppa från Toscana
Lånad bild |
Toscansk bönsoppa -Ribollita – recept
I den här snabbvarianten av receptet kan man använda färdigkokta bönor på burk. Man kan använda vilka grönsaker som helst, men morötter, bönor, selleri och tomater brukar alltid ingå.
Avslutningsvis lägger man en brödskiva i tallriken med soppan och ringlar på god olivolja.
Den goda soppan värmer gott i kylan och och blåsten som drar över landet, den är billig och fullproppad med nyttigheter.
Trevlig fortsättning på måndagen !
4 portioner
2 stora morötter
1 stor gul lök
4 sellerisstjälkar
1/2 röd chili
2 msk olivolja
1 liter vatten + 2 grönsaksbuljongtärningar
körsbärstomater, 400 g
1 burk vita bönor, 400 g
1 påse färsk spenat, 70 g
ca 1/2 tsk salt
nymald svartpeppar
Tillbehör:
italienskt lantbröd
olivolja
Gör så här:
1. Skala morötter och lök. Tärna eller skiva morötter och skiva selleristjälkarna. Hacka löken och finhacka chilin.
2. Fräs alltsammans i olivolja i en stor gryta.
3. Tillsätt vatten, buljongtärningar och tomater. Koka under lock 10–15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar