måndag 5 februari 2018

MAT FRÅN TOSCANA, ITALIEN





Köttfri måndag med bön- och grönsakssoppa från Toscana


Lånad bild

Toscansk bönsoppa -Ribollita – recept


I den här snabbvarianten av receptet  kan man använda färdigkokta bönor på burk. Man kan använda vilka grönsaker som helst, men morötter, bönor, selleri och tomater brukar alltid ingå. 

Avslutningsvis lägger man en brödskiva i tallriken med soppan och ringlar på god olivolja. 

 Den goda soppan värmer gott i kylan och och blåsten som drar över landet, den är billig och fullproppad med nyttigheter. 

Trevlig fortsättning på måndagen !

4 portioner

2 stora morötter
1 stor gul lök
4 sellerisstjälkar
1/2 röd chili
2 msk olivolja
1 liter vatten + 2 grönsaksbuljongtärningar
 körsbärstomater, 400 g
1 burk vita bönor, 400 g
1 påse färsk spenat, 70 g
ca 1/2 tsk salt
nymald svartpeppar


Tillbehör:
italienskt lantbröd
olivolja

Gör så här:
1. Skala morötter och lök. Tärna eller skiva morötter och skiva selleristjälkarna. Hacka löken och finhacka chilin.

2. Fräs alltsammans i olivolja i en stor gryta.

3. Tillsätt vatten, buljongtärningar och tomater. Koka under lock 10–15 minuter.

4. Spola av bönorna i en sil och tillsätt dem. 

Koka ytterligare några minuter. 
Lägg ner spenaten i soppan på slutet. 
Smaka av med salt och peppar. 

Servera med italienskt lantbröd i tallriken och ringla över olivolja





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar