fredag 21 juni 2019

BOKTIPS OCH GLAD MIDSOMMAR !



𝓖𝓛𝓐𝓓 𝓜𝓘𝓓𝓱𝓞𝓜𝓜𝓐𝓡 
𝓣𝓘𝓛𝓛 𝓔𝓡 𝓐𝓛𝓛𝓐 !



MIDSOMMARAFTON - en sĂ„n hĂ€rlig dag dĂ„ det Ă€r gemenskap, kĂ€rlek,  förhoppningar, mat, fest, glada skratt, lekande barn, start pĂ„ semestern m m.
Midsommaren Ă€r vĂ€l vid sidan av julen den  största högtiden hĂ€r i Sverige.
Historiskt sett gÄr bÄde midsommar och midsommarstÄngen tillbaka till ett firande i norra Europa av vÄrens spirande vÀxtlighet med blommor och vÀxter.
I vĂ„rt bondesamhĂ€lle innebar midsommar en brytpunkt i arbetsĂ„ret. 
SjĂ€lva midsommarnatten ansĂ„gs under lĂ„ng tid vara full av magiska krafter och övernaturliga vĂ€sen. 
Midsommardagens ursprungliga funktion som en kyrkohögtid Àr numera nÀstan obefintlig.

Enligt folktron sĂ„ ska man hĂ„lla sig frĂ„n att bada pĂ„ midsommar dĂ„ NĂ€cken hĂ„ller till i vattnet och skrĂ€mmer de badande. 
Som tjej skall man enligt traditionen Àven plocka sju olika sorters blommor, dessa skall man sedan stoppa under sin kudde för att i drömmarna sedan fÄ se sin framtida man.

För mÄnga börjar ledighet med hÀrliga sommardagar och med tanke att hinna lÀsa lite böcker.
Idag har jag ett trevligt och underhÄllande tips pÄ en feel-good-bok.


Med varje andetag

”Med varje andetag” Ă€r en gripande berĂ€ttelse om hemligheter och sorg, om kĂ€rlek och lĂ€ngtan, om drömmar och hopp.LĂ€ngs med stranden i Sunset Beach korsas tvĂ„ frĂ€mlingars vĂ€gar. Deras möte ska komma att förĂ€ndra deras liv för alltid.
Hope har kommit till ett vĂ€gskĂ€l. Hon Ă€r 36 Ă„r och har varit ihop sin pojkvĂ€n i sex Ă„r, men har börjat inse att en framtid med bröllop och barn aldrig kommer att ske. 
För att tĂ€nka över sitt liv reser Hope till familjens hus vid kusten.Tru bor i Zimbabwe och har aldrig varit i USA, men fĂ„r ett brev dĂ€r han ombeds besöka en ort vid kusten i North Carolina. 
AvsÀndaren Àr en man som sÀger sig vara hans pappa. För att fÄ reda pÄ mer om sin mamma och hemligheterna som omgÀrdade hennes liv, reser Tru till Sunset Beach.























4 kommentarer: