tisdag 1 oktober 2019

BOKTIPS !




Välkommen Oktober, första dagen i Oktober och nu är det verkligen tid för levande ljus som får lysa upp inne och ge stämning när mörkret gör sitt intåg utanför våra fönster. Men som man brukar säga, "inget ont som inte har något gott med sig".
Jag har njutit av höstmånaden September och har haft många sköna dagar utomhus när solen lyst fint.
Nu får vi hoppas på lite sköna Oktoberdagar också. Och om det regnar har vi bokälskare iaf en bok att ta fram och läsa och så upp med benen på "sofflocket" och mysa :-)






Idag bjuder jag på ett boktips som enligt min mening kan vara värd att jag delar med mig av och det är boken MUREN. Skriven av Don Winslow.

Don Winslow är en hyllad thrillerförfattare.

Den prisbelönta amerikanska författaren till "Power of the Dog, The Cartel" och "Styrkan" (eng. titel The Force) besökte Bokmässan 28-29 september. Samtidigt är han aktuell med den kritikerrosade och hyllade boken "Muren".

Don Winslow betraktas som en av de riktigt stora, amerikanska berättarna med närmare 20 kritikerrosade och bästsäljande romaner i bagaget. Han är utgiven i 28 länder, och flera av hans böcker har blivit film. Muren har sedan den släpptes i USA, fått massiva hyllningar från såväl press som från författarkollegor. Boken har redan hamnat på flertalet listor där man korat de bästa böckerna under 2019.

“I’m thrilled to be a part of this year’s Göteborg Book Fair. Great lineup of crime and thriller writers. See you in September, Sweden.” – Don Winslow, april 2019

”Reading The Border, by Don Winslow. Man is a balls-to-the-wall storyteller. A harsh, important book.” -Stephen King

”En av världens bästa thrillerförfattare.” – Esquire

”Winslow är en mästare.” – Michael Connelly

OM BOKEN

Art Keller har befunnit sig i frontlinjen i USA:s längsta konflikt i över fyra decennier. Hans besatthet av att fånga in Sinaloakartellens ledare Adán Barrera har kostat honom människor som han älskat, och en bit av hans själ. Efter att ha arbetat på fältet som agent får Keller en nyckelroll i de förenta staternas nya strategi i kriget mot den illegala droghandeln, The War on Drugs. Keller inser snart att kartellen inte tappat i styrka trots att den tappat sin ledare, Barrera. I stället trappas kriget upp på alla fronter, och når till slut in i maktens korridorer i Washington. Don Winslow målar upp en omskakande berättelse om hämnd, korruption och rättvisa. Muren är ett naket porträtt av det moderna USA, och en gastkramande thriller.

OM FÖRFATTAREN

DON WINSLOW är född i New York och bor i Kalifornien. Han har jobbat som journalist och privatdetektiv och gett ut 20-talet romaner som publicerats i 28 länder. Savages (2010) filmades av Oliver Stone och 2018 köpte Ridley Scott (Thelma & Louise, Gladiator) rättigheterna till att filmatisera Winslows senaste bok Styrkan.
Hans tidigare böcker om USA:s krig mot drogkartellerna i Mexiko, The Power of the Dog och The Cartel, kom ut 1995 respektive 2015. Även nya boken Muren ska filmatiseras, med Ridley Scott som regissör.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar