Äta bör man annars dör man.....ja, det uttrycket är väl bekant och ibland kan man vara riktigt trött på matlagning och just denna dag då jag lagade den här fiskrätten var just en sådan dag.
Fiskrätten är väldigt enkel och tar inte många minuter att fixa till innan den ska in i ugnen.
Jag valde torskrygg i det här matreceptet.
Krämig fiskgratäng med torsk, palsternackor och morötter.
Smalsätt såsen med kaviar, purjolök och dill.
Toppa med ytterligare lite purjolök.
Ingredienser för 2 personer:
1 Morötter
1 Palsternacka
50 g sockerärtor
1/2 msk olivolja
Salt och peppar
1/2 burk lättcreme fraiche
0,38 dl kaviar (Kalles)
1/2 dl strimlad purjolök
1 msk hackad dill
Salt och peppar
Gör så här:
Tina torsken
Skala och skär palsternacka och morötter i små tärningar.
Skär sockerärtorna i mindre bitar.
Bryn grönsakerna i olja i några minuter.
Salta och peppra.
Lägg det i en ugnsfast form
Placera fisken över grönsakerna
Blanda Crème Fraiche, kaviar, purjolök, dill, salt och peppar
Bred blandningen över fisken
Sätt in i ugnen i 200 grader, ca 20 minuter.
Strö på lite strimlad purjolök och garnera med dill
TREVLIG HELG TILL ER SOM TITTAR IN HÄR !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar