En mycket enkel pastarätt som man "svänger ihop" på nolltid. Dessutom med få ingredienser och massor av god smak.
INGREDIENSER:
Valfripasta - pappardelle, tagliatelle, eller det jag valde eftersom jag hade det hemma redan, spagetti.
1 dl solroskärnor
Dadlar
1 tsk salt
0,5 dl vatten
1 kruka färsk salvia
4 klyftor vitlök
1 röd chilifrukt
GÖR SÅ HÄR:
1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, spara lite pastavatten när du häller av pastan.
2. Stek solroskkärnorna med saltet och vattnet i en stekpanna till allt vatten har avdunstat och saltet har trängt in i solroskärnorna, låt svalna något.
3. Skala och skiva vitlöken tunt.
Dela, kärna ur och skär chilin i skivor.
4. Bryn i smör. Vänd ner vitlök, chili och salvia.
5. Tillsätt pastan och lite pastavatten. Blanda runt och smaka av med salt.
SMAKLIG MÅLTID !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar