tisdag 29 mars 2022

Enkel vardagsmat - Enkel pasta med salvia, chili och solroskärnor

 En mycket enkel pastarätt som man  "svänger ihop" på nolltid. Dessutom med få ingredienser och massor av god smak.



INGREDIENSER: 
Valfripasta - pappardelle, tagliatelle, eller det jag valde eftersom jag hade det hemma redan, spagetti. 
1 dl solroskärnor
Dadlar 
1 tsk salt
0,5 dl vatten
1 kruka färsk salvia
4 klyftor vitlök
1 röd chilifrukt
Smör att steka i alternativt annat man föredrar att steka i




GÖR SÅ HÄR:
1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, spara lite pastavatten när du häller av pastan.

2. Stek solroskkärnorna med saltet och vattnet i en stekpanna till allt vatten har avdunstat och saltet har trängt in i solroskärnorna, låt svalna något.

3. Skala och skiva vitlöken tunt. 
Dela, kärna ur och skär chilin i skivor.

4. Bryn i smör. Vänd ner vitlök, chili och salvia.

5. Tillsätt pastan och lite pastavatten. Blanda runt och smaka av med salt. 

SMAKLIG MÅLTID !



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar