Matrecept, tankar, bilder


Hej där i regnet !

Idag regnar det här men hoppas ni där ute någonstans i landet har ett lite bättre väder.
Ett väder här som gjort för att sitta inne i sin skrifvarstuga och skriva.

Att leta sig fram i idéernas labyrinter, hitta det betydelsefulla att berätta om, hitta glöden i det som berättelsen skall handla om, gallra och åter gallra bland tankar och idéer.

Kunna hitta de rätta ställena att skriva på. Det kan vara i stort sett var som helst men bara där man känner att här får jag inspiration och glöd. Man får liksom känna in var det är bäst.
Det går t o m bra att sätta sig ner på ett kafé och skriva, bara det känns bra. Kanske fin utsikt, kanske stimulerar det att ha folk på ett kafé runt sig med prat,sorl och puls eller så vill man ha tvärtom, lugn och ro med tystnad.

Fortsättning följer.........

********************************

Lite foton har kommit till sedan sist.


Clematisen blommor så fint fortfarande.......


Här var det en som fått pippi på blåbärspaj....den som gapar efter mycket.....


nåja..den verkade inte ha förlorat något.....utan laddade in för allt den var värd....


En liten sötis som står och spanar ut......kanske något intressant kommer....


Foto: Leila Lindholm

4 PORTIONER

  • 500 g nötfärs av högrev (blir ca 8 mini hamburgare)
  • salt och peppar

 Tillbehör

  • 2 tomater
  • 1 rödlök
  • 6 skivor cheddar ost
  • 8 hamburgerbröd
  • 4 hela saltgurkor
  1. Blanda färsen med salt och peppar, undvik att knåda för mycket med färsen, utan blanda bara lätt, tillsätt ordentligt med salt och peppar.
  2. Lägg hamburgarna på grillen
  3. Skiva tomater och rödlök, saltgurkan skivar du i stavar, dela ditt bröd och lägg på grillen precis innan hamburgarna är klara ca 2 min på varje sida ska hamburgarna grillas, du kan även lägga på en skiva cheddarost nu.
  4. Bygg ihop din hamburgare med alla ingredienser.
  5. Servera med chips eller pommes frites

Låt er väl smaka !


TREVLIG HELG !