Recept hämtat från ICA
Ingredienser
4 äggulor
4 msk strösocker
1 äggvita
500 g mascarpone (italiensk färskost)
1 citron
20 pepparkakor
1 dl kallt starkt kaffe
1 msk romarom
Gör så här
Vispa äggulor och socker poröst. Vispa äggvitan till hårt skum. Vänd ner mascarponen och äggvitan lite i taget i äggulepöset. Riv det yttersta skalet av citronen. Rör ner det.
Lägg hälften av pepparkakorna i portionsglas eller i en form. Blanda kaffe med rom. Droppa hälften av kaffet över pepparkakorna. Bred på hälften av mascarponeblandningen.
Lägg på resten av pepparkakorna och droppa över kaffet. Avsluta med mascarponeblandning.
Låt stå minst 5 timmar i kylskåp (gärna över natten).
Starta timer
Garnering: Sikta över kakao före servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar