torsdag 21 december 2017

MATTIPS ! Jul













Recept hämtat från ICA

Ingredienser
4 äggulor
4 msk strösocker
1 äggvita
500 g mascarpone (italiensk färskost)
1 citron
20 pepparkakor
1 dl kallt starkt kaffe
1 msk romarom


Gör så här

Vispa äggulor och socker poröst. Vispa äggvitan till hårt skum. Vänd ner mascarponen och äggvitan lite i taget i äggulepöset. Riv det yttersta skalet av citronen. Rör ner det.

Lägg hälften av pepparkakorna i portionsglas eller i en form. Blanda kaffe med rom. Droppa hälften av kaffet över pepparkakorna. Bred på hälften av mascarponeblandningen.

Lägg på resten av pepparkakorna och droppa över kaffet. Avsluta med mascarponeblandning.

Låt stå minst 5 timmar i kylskåp (gärna över natten).
Starta timer

Garnering: Sikta över kakao före servering.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar