Alla vill ha mat đ
Hej Onsdag ! Dagarna bara försvinner och snart Ă€r det helg IGENđ
IgÄr var lunchen en lÀttlagad paj med BlomkÄl och Purjolök i.
Den var riktigt god enligt mig. SÄ jag tÀnkte bjuda er pÄ receptet idag om ni skulle vilja pröva.
4 portioner
INGREDIENSER:
PAJDEG
75 g smör
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 msk kallt vatten
1/2 tsk salt
FYLLNING
200 g purjolök
200 g blomkÄl
1 vitlöksklyfta
olja till stekning
1 1/2 dl creme fraiche
1 msk senap, gÀrna dijon
3/4 msk tomatpuré
1/2 tsk (knappt) torr dragon
1/2 tsk kinesisk soja
2 msk hackad persilja
SĂ
HĂR GĂR DU
1. SÀtt ugnen pÄ 175 grader
2. Börja med att snabbt blanda ihop pajdegen, för hand eller i en matberedare
3. KlÀ en pajform, ca 20 cm i diameter, med degen och picka lite i botten med en gaffel
4. FörgrÀdda pajskalet i ca 20 minuter sÄ att det fÄr fÀrg
5. SkÀr purjolöken i bitar och frÀs i stekpannan tillsammans med lite olja
6. FrÀs blomkÄlen delad i smÄ buketter i het panna med lite olja sÄ att den fÄr lite fÀrg och lÀgg Ät sidan
7. Finhacka vitlöken och frÀs den mjuk i lite olja. Blanda ner creme fraiche, senap, tomatpuré, dragon och soja
8. VÀnd ner purjolöken och blomkÄlsbuketterna i smeten och fyll sedan pajskalet
MatlÄdan : för ett smartare liv
av Annika Mogensen
av Annika Mogensen
"En vÀldigt fin bok!" P4 Stockholm, PÀr Fontander
"Inspirerande recept... enkla att följa och lÀtta att variera." BibliotekstjÀnst
MatlÄdan - en mÄltid att se fram emot!
MatlÄdan har en lÄng tradition och ligger helt rÀtt i tiden. Med hjÀlp av den hÀr kokboken kan du göra din matlÄda god, nyttig, ekologisk, vegetarisk, billig eller lyxig om du kÀnner för det. Fördelarna med hemlagad matlÄda Àr mÄnga.
Fler vill Àta mer grönt, och man vill Àta god mat som Àr bra för kropp och miljö, gÀrna till en rimlig kostnad.
Kokboken har recept med stor spridning och med suverÀnt aptitretande bilder som inspirerar till variation. Bokens avsnitt Àr: Grönt, Klassiker, LÄngkok, Lyx, Kallt , Sött.
Boken innehÄller Àven smarta tips pÄ hur matlÄdelunchen kan bli roligare och hur man kan ta till vara rÄvaror, bÄde ur ett privatekonomisk och miljöekonomiskt perspektiv.
ANNIKA MOGENSEN Àr matskribent och har skrivit flera matböcker, bl.a. Gröt, Glöggboken och KrÀftboken. ANN-SOFI ROSENKVIST Àr fotograf med flera utstÀllningar och böcker i bagaget.
"Ăntligen en kokbok med vettiga recept för lunchlĂ„dan."
Salt & Peppar
SMAKLIG MĂ
LTID !
Ha en fin Onsdag !
Det dÀr verkade bli en riktigt god paj!
SvaraRaderaTack för din trevliga kommentar. Jo, jag gillade den och att den var vegetarisk var ett plus för mig.
RaderaĂnskar dig en fin helg !
TÀnk, man kan aldrig fÄ nog av kokböcker och recept! Men, jag har slutat köpa kokböcker, nu lÄnar jag hem och kopierar om jag vill spara recept. Paj Àr god sommarmat, gÀrna vegetarisk.
SvaraRadera