onsdag 15 maj 2019

SMAKBIT FRÅN ETT BOKTIPS OCH TANKAR I SKYMNINGEN
Hej fina bloggare, hoppas ni har det bra. Nu har en dag till runnit iväg och jag sitter med min kaffemugg och det skymmer ute nu. Den skira grönskan lyser så fint trots skymningen.
TV'n får vara avstängd ett tag till ikväll. Skönt med lite tystnad. 
Min "lilla" pälskling har haft lite problem med att vilja gå på längre promenader och är väldigt seg i sitt gående. Hon har haft en urinvägsinfektion för ett tag sedan och jag misstänker att den har kommit tillbaka. Och i nästa vecka blir det tid för ett veterinärbesök.
Troligtvis en annan typ av antibiotika väntar.
Jag har dessutom upptäckt en juvertumör på henne men den har inte vuxit något än, pepparpeppar.....
Men håller varje vecka koll på den. 


💓💟Min goaste lilla flicka
Hon har varit så lugn och duktig hos veterinären, men säg den hund som inte vill vända tillbaka ut genom ytterdörren på kliniken.
Så kommer den utlovade smakbiten från boken nedan.En liten smakbit ur boken Ett hemligt liv Verner von Heidenstam och Kate Bang
Av Martin Kylhammar

"Två nya lyxbilar. Under Grassmanns besök är vädret gråkallt , utan charm, men det blir snart ändring på den saken och februari är full av praktfulla dagar med strålande sol och frost. Skidföret är gott.
I mars åker de till Stockholm för att se Charlie Chaplins nya succéfilm 'Cirkus', där Chaplin naturligtvis ramlar in som ofrivillig clown i ett cirkustält, blir kär, men sviken och sedan åter lycklig i soluppgången.
Sen går de och tittar på nya dyra bilar. Det är dags att byta ut den blå Chevroleten. De funderar, återkommer till bilhandlarna flera gånger under våren innan de till slut bestämmer sig.
De köper två stycken: en cabriolet och en med plåttak, klara för leverans den 15 och 16 maj. Denna gång är det fråga om riktig lyx. De bestämmer sig nämligen för en gul Buick cabriolet och så den stora praktfulla, en Nash, som kostar mer än 300 000 kronor i dagens kronor. (Selma Lagerlöf skaffar sig för övrigt en likadan och av samma årsmodell.) Sammanlagt kostar vårens bilaffärer cirka en halv miljon. Kontant betalt.
"Du kan tro det ser något förmöget ut idag att se de två fina bilarna stå och blänka bredvid varandra häruppe på skuggsidan", skriver H  (22/6 1928).
Och första turen väcker förtjusning: "Nu ha vi för första gången, alltså Sandell och jag, åkt en tur med den finfina bilen. Sandell vara rörande i sin förtjusning och jag med. Jag satt bekvämt och var nöjd.
De spelar bridge med prinsen på Waldemarsudde innan de åker tillbaka hem efter den lyckade bilaffären.


Pssst......en dag inom den närmaste tiden ska ni få följa med mig timme för timme under en dag och vad jag då gör. 😊

MÅ SÅ GOTT !


2 kommentarer:

 1. Hej, jag ska också försöka komma ihåg Efit på lördag...
  Juvertumörer opererades min lillflicka för tidigare, det gick jättebra. Sen upptäckte jag en liten knöl på ena sidan av halsen men den har peppar-.peppar inte vuxit. Jag vill ju helst inte joxa så mycket med henne, operationer med sövning är jobbiga när hunden blir äldre. Imorgon ska jag till veterinär ändå, min hund är rosslig och nyser, kanske noskvalster. Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din trevliga och intressanta kommentar. Jag önskar dig och vovven allt gott ! Hoppas vovven är på bättringsvägen.
   Ha en bra ny vecka !

   Radera