TORSDAG - I LIKE
Jag gillar många gamla saker av olika de slag. Fint att bevara det som går.
*******************************
BAKTIPS
Jag har dock inte hittat en egen bild på brödet så jag har lånat den istället.
Lånad bild: Amy's piece of cake
Dadelbröd med nötter/frön (1 bröd)
2-2,5 dl dadlar, urkärnade och grovhackade
0,5 dl agavesirap/honung
65 g smör/mjölkfritt margarin
0,5 dl kokande vatten
1 dl valfri mjölk (soja- eller havremjölk funkar fint)
0,5 dl nötter eller frön (valnötter/cashewnötter/solroskärnor/pinjenötter), torrostade och försiktigt hackade (om det är valnötter/cashewnötter).
ca 4 dl vetemjöl special (eller annat valfritt mjöl ex bovetemjöl)
1 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
Sätt ugnen på 180 grader.
Lägg dadlar, agavesirap/honung och smör/margarin i en skål. Häll det kokande vattnet över och rör tills smöret/margarinet löst sig. Rör ner mjölken och tillsätt sedan nötter/frön, vetemjöl, bakpulver och bikarbonat. Klä en brödform med bakplåtspapper och häll i smeten.
Grädda i ugnen i ca 55-65 minuter. Lyft brödet ur formen och låt svalna på galler under bakduk. Njut av det smarriga brödet!
HA DET FINT !
Jag har dock inte hittat en egen bild på brödet så jag har lånat den istället.
Lånad bild: Amy's piece of cake
Dadelbröd med nötter/frön (1 bröd)
2-2,5 dl dadlar, urkärnade och grovhackade
0,5 dl agavesirap/honung
65 g smör/mjölkfritt margarin
0,5 dl kokande vatten
1 dl valfri mjölk (soja- eller havremjölk funkar fint)
0,5 dl nötter eller frön (valnötter/cashewnötter/solroskärnor/pinjenötter), torrostade och försiktigt hackade (om det är valnötter/cashewnötter).
ca 4 dl vetemjöl special (eller annat valfritt mjöl ex bovetemjöl)
1 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
Sätt ugnen på 180 grader.
Lägg dadlar, agavesirap/honung och smör/margarin i en skål. Häll det kokande vattnet över och rör tills smöret/margarinet löst sig. Rör ner mjölken och tillsätt sedan nötter/frön, vetemjöl, bakpulver och bikarbonat. Klä en brödform med bakplåtspapper och häll i smeten.
Grädda i ugnen i ca 55-65 minuter. Lyft brödet ur formen och låt svalna på galler under bakduk. Njut av det smarriga brödet!
HA DET FINT !
Tack! Ska provas!
SvaraRaderawww.nacka144.se
Tack för din kommentar. Ha en TREVLIG HELG !
RaderaHej!
SvaraRaderaÄr du intresserad av att din blogg syns i flödet på bloggfeed.se och fotofeed.se? Det är naturligtvis helt gratis!
Låter det intressant så får du gärna kontakta oss på kontakt@bloggfeed.se så kan vi ta det vidare därifrån! :-)
Med vänliga hälsningar
Bloggfeed-teamet
Tack för din kommentar. Jag kontaktar er.
RaderaTREVLIG HELG !