fredag 28 juni 2019

BOKTIPS OM VÅLNADERNA OCH FEM FRÅGOR PÅ EN FREDAG

Den här veckan nr 27 är jag med i den roliga utmaningen FEM EN FREDAG 
som Elisa Matilda.se håller i. 
Hon ställer några frågor som jag ska försöka besvara.
Titta gärna in på ovan sajt där även andra deltagare presenterar sin svar på veckans frågor.

 1. Vilken fråga skulle du vilja ställa till valfri granne?
  Jag skulle väldigt gärna ställa en massa frågor om foto som en granne är jätteduktig på. Han är som en uppslagsbok :-)
 2. När frågade någon dig sist hur du mår?
  I morse på morgonpromenaden. Är man hundägare så stannar man upp och pratar med andra hundägare om ditten och datten och då brukar man för det mesta ställa frågan om hur man mår inklusive hunden :-)
 3. Vad svarade du på senaste frågan du fick?
  Jag svarade att vi tar en fika nästa vecka och att vi hörs mer om klockslag.
 4. När var du senast nyfiken på något?
  Jag var/är nyfiken på TV-serien POLDARK och hur fortsättningen blir.

  5. Vilken fråga ställer du dig varje dag?Varför det ska vara så svårt att komma sig för att ut och gå utan hund någon gång. Det känns liksom så tomt vid sidan eller vad det nu kan bero på. Men har man haft hund i mängder med år, så är det liksom något som fattas en när man går själv.
  Vovven är gammal och kan inte längre gå i samma takt som matte vill utan nu får matte rätta sig efter vovvens takt. 

*******************************************************************

Boken kan förhandsbeställas hos ADLIBRIS. Boken ges ut i september 2019.

Vålnadernas historia: Spöken, skeptiker och 
drömmen om den odödliga själen

Ny bok från Augustvinnaren 2018!I Vålnadernas historia tar Magnus Västerbro sig an den västerländska spöktron och en av de största frågorna genom tiderna: har människan en odödlig själ? Resultatet är en bred historisk berättelse om tro och tvivel, över flera årtusenden. Vi möter de stora tänkarna och de ännu större personligheterna.

Vi möter de sörjande, de skräckslagna, de skeptiska och de rena skojarna.Med värme och humor utmanar Västerbro våra föreställningar om hur människorna tänkte förr. De länge sedan döda har sällan framstått som mer levande. För den här boken handlar också om kärlek – och den ofattbaraste av tankar, att våra nära och kära en dag ska vara borta för alltid.

Det här är en bok för både dem som älskar spökhistorier och för dem som på ett underhållande sätt vill få nya synvinklar och ompröva sin syn på historien och den västerländska kulturens framväxt.---Skrivet om Svälten»Populärhistoria av allra finaste slag: välskriven, väldokumenterad och med en fasaväckande wow-känsla... Magnus Västerbro vågar förklara och dra slutsatser.
Det är ett anslag som vi, om uttrycket ursäktas, är svältfödda på.«- Åsa Linderborg, AftonbladetSkrivet om Pestens år»Kan ej nog rekommendera Magnus Västerbro...« Mats Strandberg, författare»Jag önskar att jag hade haft en lika bra historielärare som Magnus Västerbro under skoltiden.« Qia Rindevall, Journalisten»God populärvetenskap när den är som allra bäst.« Corren

HA DET GOTT !


4 kommentarer:

 1. Svälten har jag läst, mycket bra, visste inte att han skrivit en ny. Tack för tips.
  Jag har snart samma dilemma, min hund blir 13 år i september och hon är visserligen pigg men man får börja planera. Inga långpromenader i sommarvärmen, gå långsammare än vanligt osv. Men är så glad för varje dag vi får tillsammans. Trevlig helg! Nu ska jag också kolla på Poldark

  SvaraRadera
 2. maken fick den August - vinnande boken i julas. Vålnadernas historia får jag nog behålla själv. mitt bidrag: https://mrscalloway.blogspot.com/2019/06/fem-en-fredag-v-27-fragvis.html

  SvaraRadera
 3. Så roligt att du har en granne som är duktig fotograf! Jag önskar jag kände någon som jag kunde diskutera fotografering med och få tips och hjälp av. Den där boken låter riktigt bra. Trots att jag inte alls är intresserad av spöken blir jag lite sugen att läsa den.

  SvaraRadera
 4. Kan tänka mig att det blir en vanesak att alltid gå med hunden. Förstår dock att det blir ett annat tempo än vad du önskar. Men det är väl också en vanesak att faktiskt ta sig i kragen och gå ut. :)

  SvaraRadera